U nemocnice už otestovali desítky lidí. V okrese jsou dál jen dva zjištěné případy Covid-19
Odběrové místo v areálu mostecké nemocnice. Foto: Oldřich Hájek
Most

Mostecko – Na Mostecku jsou dál jen dva již dříve zjištěné případy onemocnění Covid-19 způsobené novým koronavirem. Hygienici podle aktuálních statistik zatím neodhalili další případ. Neznamená to ale, že zde jiní nemocní lidé nejsou.

Nově přibyly dva případy v sousedním okrese Teplice. Teplicko bylo až do středečního rána oficiálně bez nákazy. Nyní je bez prokázaného onemocnění v Ústeckém kraji již jen okres Louny.

V celé kraji je již evidovaných 51 onemocnění. Informace ve středu ráno s odvoláním na krajskou hygienickou stanici zveřejnilo město Most. Čtyři lidé se uzdravili.

Vedle Teplicka a Mostecka mají po dvou zjištěných nemocných na sousedním Chomutovsku. Dvacet lidí je na Ústecku, osm na Litoměřicku a 17 na Děčínsku. Situace je dynamická, může se během dne měnit. Je třeba, aby lidé stále dodržovali nařízená opatření.

Dva nyní evidované případy na Mostecku jsou z Litvínova. Nejsou spolu ve spojitosti. „Společné mají to, že nakažený je od propuknutí příznaků v karanténě a má velmi slabý průběh nemoci,“ sdělila radnice v Litvínově.

V celé republice je již deset uzdravených pacientů, ale tři lidé zemřeli. Aktuálně se ví o 1497 onemocnění. Provedeno bylo celkově 22 600 testů. Testuje se také v odběrovém místě u vjezdu do areálu mostecké nemocnice. Vzorky zde odebírají lidem indikovaným krajskou hygienickou stanicí. „Od minulého čtvrtka, kdy se u mostecké nemocnice s odběry začalo, bylo provedených 154 odběrů. Dnes je doporučených dalších 32 lidí,“ informoval náš deník mluvčí Krajské zdravotní Ivo Chrástecký ve středu ráno.

Odběrová místa jsou u všech pěti krajských nemocnic v Ústeckém kraji. Před každou nemocnicí jsou rovněž triážové stany, kde se třídí pacienti mířící do nemocnice.

Jaká musí Češi aktuálně dodržovat opatření? Píšeme v článku PŘEHLEDNĚ: Toto jsou nová rozhodnutí vlády. Delší omezení pohybu, těžká situace pro pendlery. Stát podpoří firmy, OSVČ i zemědělce.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru