AKTUÁLNĚ: Vlastník komořanské teplárny věnoval mostecké nemocnici 12 tisíc roušek
Přebírání daru pro mosteckou nemocnici. V šesti krabicích je dvanáct tisíc ústenek. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Mostecká nemocnice ze společnosti Krajská zdravotní má od středečního rána k dispozici dalších dvanáct tisíc ústenek. Jde o dar od skupiny J&T a EPH. Do jejich vlastnictví patří například teplárna v Komořanech.

J&T a Energetický a průmyslový holding (EPH) darují na Slovensku a v Česku ochranné pomůcky a zdravotnický materiál na boj proti koronaviru v hodnotě přibližně 215 milionů korun (8 milionů eur). Polovina této pomoci je určena pro ČR a polovina pro Slovensko. J&T bude materiál distribuovat prostřednictvím své Nadace J&T, Nadácie Poštovej banky a Nadácie JOJ. EPH pak využije na Slovensku Nadáciu EPH a část přímo daruje městům, ve kterých zajišťuje dodávky tepla, tedy především Praze, Plzni, Hradci Králové, Pardubicím, Chrudimi, Mostu a Litvínovu.

„Pozorně sledujeme snahy vlád obou států zajistit pro své občany dostatek nejpotřebnějšího materiálu k boji proti koronaviru. Uvědomujeme si komplikovanost situace a to, že žádná cesta dnes není jistá. Proto jsme využili svých kontaktů v Číně a prostřednictvím našich partnerů jsme se pokusili zajistit pro obě země alespoň to nejdůležitější,“ vysvětlil Patrik Tkáč, jeden ze zakladatelů J&T.

Mostecko z této pomoci ve středu získalo 39 tisíc ústenek. Dvanáct tisíc získala přímo Nemocnice Most, zbytek města Most a Litvínov, kde teplárna zásobuje teplem desítky tisíc domácností a firem. „Nezbývá než poděkovat za tento dar. Jednorázové ústenky jsou velmi potřebné,“ uvedl Petr Najman, ředitel zdravotní péče Nemocnice Most.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru