V Mostě stoupl počet lidí s nákazou. Někde se lidi dál shlukují a nenosí roušky
V některých částech Mostu lidé nerespektují vládní nařízení. Foto: e-mostecko.cz
Most

Most – V Ústeckém kraji je již 129 lidí s prokázanou nákazou virem SARS-Cov-2. Na Mostecku počet nemocných stoupl na devět, podle posledních zveřejněných údajů. Čtyři jsou v Mostě, pět v Litvínově.

„Další 2 potvrzené případy onemocnění COVID-19 se objevily v Mostě. Informovala o tom právě teď Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje. Oba dva pozitivně testovaní jsou partneři a mají prozatím mírný průběh onemocnění. Celkem se v Mostě jedná už o čtyři případy,“ informovalo v pondělí v poledne město Most.

Pátý pozitivní případ nově registrují v Litvínově. „V neděli si vyslechl pozitivní výsledek na diagnózu COVID-19 již pátý člověk na území Litvínova, a to bez jakékoliv souvislosti s předchozími případy. I tento jedinec má naštěstí lehký průběh. V karanténě je ihned od návratu ze zahraničí,“ sdělilo město Litvínov.

Vláda přijala nové restrikce. Týkají se přísnějších podmínek přijímání nových klientů do domovů seniorů. Stále platí zákaz shlukování a tvoření skupinek, které mají tři a více členů. Nutné je také dodržovat rozestupy a povinné je nošení roušek na veřejnosti.

To je v některých částech Mostu problém. V lokalitě od bloku sto k Prioru podél třídy Budovatelů byly v pondělí odpoledne početné skupiny místních obyvatel. Zdaleka ne všichni navíc měli roušky. Primátor Mostu již v minulých dnech upozornil Mostečany, aby dodržovali opatření, a to i v souvislosti s uzavřenými areály Benedikt a Matylda. "Žádáme všechny občany, aby respektovali a dodržovali vydaná vládní nařízení a zůstávali ve svých domovech. Přesto, že je pobyt na čerstvém vzduchu příjemný, je třeba myslet na důležitou věc. Jde o podstatné porušení mimořádného opatření při epidemii. Jinak mohou nastat ještě drastičtější opatření. Pojďme to vydržet," vyzývá primátor města Mostu Jan Paparega.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru