Kolik lidí má nákazu za poslední den? Je to skoro neuvěřitelné číslo! Další člověk ale koronaviru podlehl
Odběrové místo v ústecké Masarykově nemocnici. Foto: KZ
Most

Litvínov - Počet pozitivně testovaných osob na koronavirus v Ústeckém kraji k páteční 17. hodině dosáhl podle informací krajské hygienické stanice 338 osob. Přibylo nejméně lidí za poslední dny, kdy se počty nově nemocných pohybovaly od jedenácti až do 33 za jediný den.

Za posledních 24 hodin přibyly jen dva nové případy. Oba jsou z Děčínska. Hygienická stanice ale nezveřejňuje podrobnosti. Není tedy známo, zda došlo k výpadu při zpracování testů, bylo jich provedeno málo či jde opravdu o tak významný pokles.

Celkem se v kraji uzdravilo už 52 osob. Zemřel ale další člověk s koronavirem. Nemoc si tak na severu Čech připisuje již šest obětí na životech. Až na jediný případ šlo o pacienty starší šedesáti let. První člověk zemřel 29. března, další 1. dubna. O další dva dny později přišla zpráva o třetím úmrtí. Dva pacienti zemřeli 7. a 9. dubna. Do té doby šlo vždy o obyvatele Litoměřicka. U posledního zemřelého z 10. dubna, kterého potvrdilo Ministerstvo zdravotnictví ale krajská hygienická stanice zatím ne, není nyní známo, z kterého okresu pocházel.

Počty případů podle okresů:

  • Litoměřice 148 (148)
  • Ústí nad Labem 73 (73)
  • Děčín 40 (38)
  • Teplice 31 (31)
  • Most 18 (z toho 11 na Litvínovsku) (18)
  • Chomutov 15 (15)
  • Louny 13 (13)
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru