Zloději okradli dvě ženy. Jeden se vydával za plynaře, druhý chtěl rozměnit bankovku
Ilustrační foto
Most

Most - O tom že senioři jsou snadnou obětí zlodějíčků, svědčí dva případy, které v poslední době vyšetřují policisté mosteckého obvodního oddělení.

Oba případy se staly minulý týden. Neznámý muž zazvonil venku na zvonek seniorky v ulici Budovatelů. Ta mu šla otevřít a poté muže, který tvrdil, že jde zkontrolovat plyn, pustila k sobě do bytu. Podezřelý řemeslník sice předstíral kontrolu plynových trubek, pak požádal o pití a následně zašel i do pokoje bez asistence seniorky. Ta po jeho odchodu zjistila, že právě z pokoje jí zmizel mobilní telefon.

Jiná seniorka narazila v odpoledních hodinách na zastávce tramvaje v ulici Rudolická na neznámého muže, který ji požádal o rozměnění pětistovky, aby měl na jízdenku. Žena drobné neměla, ale chtěla mu vyjít vstříc, a vyndala peněženku s tím, že mu dá dvacet korun. Neznámý jí portmonku vytrhl z ruky a z místa utekl.

Policisté v souvislosti s těmito případy opětovně apelují zejména na starší osoby, aby tyto byly obezřetné v komunikaci s cizími lidmi. "Může jít o zloděje, kteří vyhledávají příležitosti a vybírají si zejména osoby seniorského věku. Platí také zásada nepouštět nikoho cizího do domácnosti. Pokud někdo tvrdí, že jde zkontrolovat plyn, vodu, vodoměry, je důležité si jeho tvrzení ověřit. Takové obdobné kontroly či odečty jsou zpravidla dopředu avizovány oznámením ve vchodu domu," připomíná mluvčí mosteckých policistů Ludmila Světláková.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru