Za týden přibylo v kraji 69 nakažených. Kolik je právě teď nemocných na Mostecku?
Odběrové místo v Ústřední vojenské nemocnici. Ilustrační foto: Chytrá karanténa
Most

Ústecký kraj - Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje eviduje k sobotnímu odpoledni 750 osob, kterým od začátku epidemie prokázaly testy nemoc covid-19. Za posledních sedm dní jde o nárůst o 69 nakažených.

Aktuálně je v Ústeckém kraji 118 lidí, kteří nemoc prodělávají. Před týdnem to bylo 83 lidí. Dlouhodobě se nemění počet osob, které v souvislosti s onemocněním koronavirem zemřely. V Ústeckém kraji jde o 19 pacientů. A jak se během sedmi dnů změnily počty vyléčených? O týden dříve krajská hygiena evidovala 580 uzdravených, k sobotě 15. srpna šlo o 613 lidí, kteří mohli být prohlášeni za zdravé.

V období od začátku vyšetřování do 15. srpna 2020 bylo pracovníky KHS Ústeckého kraje indikováno testování na možnou nákazu koronavirem celkem 13 576 vyšetření. To znamená 682 testů v uplynulém týdnu.

Jaká je situace v jednotlivých okresech?

Mostecko

Na Mostecku dosud onemocnělo celkově 62 lidí, vyléčilo se 49. Právě teď je zde ještě osm lidí s koronavirem. Před týdnem to bylo třináct osob, jde tedy o pokles o pět pacientů.

Chomutovsko

Hygienici od začátku sledování zjistili nemoc u 63 osob. Vyléčilo se 29 lidí. Nyní je ještě 33 lidí stále pozitivních. Před týdnem šlo o 13 pacientů. Za sedm dní tak vzrostl počet aktuálně nemocných o rovných dvacet.

Teplicko

Na Teplicku prokázali infekci kumulativně u 82 testovaných. Z nich 73 je již prohlášeno za uzdravené. S nemocí se potýká ke včerejšímu dni devět nemocných, o čtyři více než před týdnem.

Lounsko

Okres Louny patří mezi okresy s o něco větším přírůstkem nakažených v posledním týdnu. Celkově zde onemocnělo 53 lidí, u nichž testy nákazu prokázaly. 29 se uzdravilo, 21 nemoc prodělává. Před týdnem to bylo 8 lidí. Přibylo tudíž 13 pacientů.

Ústecko

V Ústeckém okrese je dosud evidováno 112 pozitivně testovaných. 102 lidí si vyslechlo zprávu o tom, že jsou vyléčení, 10 jich na podobné prohlášení stále trvá. Před týdnem bylo na Ústecku o tři aktuálně nemocné více.

Děčínsko

Nejlépe se zatím v Ústeckém kraji vyvíjí situace na Děčínsku. 59 celkově prokázaných případů je stejné číslo jako před týdnem. 56 uzdravených rovněž. Stejně jako k minulé sobotě i nyní jsou ještě tři lidé, kteří jsou považováni za nemocné.

Litoměřicko

Celkově nejvyšší čísla evidují hygienici na Litoměřicku. Kumulativně jde o 319 pozitivně testovaných k sobotnímu odpoledni. Uzdravených je 275, aktuálně nemocných 34. To je o šest více než k minulé sobotě.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru