Myslivci nemohou střílet přemnožená prasata u Hrabáku. Je ale jeden způsob, jak snižovat jejich počty
Divoké prase. Ilustrační foto
Most

Most - Obyvatelé města Mostu trápí přemnožená divoká prasata v parku Hrabák. Běžně se totiž pohybují při okrajích zástavby i v dalších lokalitách. Jak vyhnat tuto zvěř z města?

„Samotný lov v zastavěných částech města, jak si někteří lidé představují, nepřichází v úvahu, neboť by mohlo dojít k ohrožení zdraví a života našich občanů,“ uvádí mluvčí města Klára Vydrová.

V boji proti přemnožené černé zvěři pomůže Mysliveckému spolku Most-Ressl odchytová klec, kterou zakoupil z finanční pomoci mosteckého magistrátu. „V době plné vegetace, kdy nelze bezpečně ohledat místo odlovu, se metoda odchytu v uvedené oblasti jeví jako jediná možná,“ dodala mluvčí města.

O přemnožených prasatech, která se pohybují i v bezprostřední blízkosti lidí, jsme informovali v tomto článku i s videem.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru