Ústecký kraj aktivoval krizový štáb, obnoví také linku pro seniory
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Most

Ústecký kraj - Vedení Ústeckého kraje se v souvislosti se stále zhoršující situací ohledně druhé vlny pandemie COVID-19 rozhodlo znovu aktivovat Krizový štáb Ústeckého kraje. Již v minulém týdnu kraj spustil stálou pracovní skupinu složenou z vedoucích pracovníků úřadu.

Kraj tak mimo jiné reaguje na spuštění Ústředního krizového štábu. Kraj také v nejbližších dnech obnoví krizovou linku pro seniory. Kraj je také dohodnutý na pravidelné výměně informací s německou stranou. V zájmu všech je, aby nedošlo k uzavření hranic.

„Nechceme nic podcenit. Z naší jarní zkušenosti víme, že včasná příprava, srozumitelná komunikace a příprava preventivních opatření je to nejlepší, co můžeme v této chvíli dělat. Jako první krok jsem se rozhodl spustit informační linku pro seniory. Ta má sloužit především pro ty, kteří nemají internet, chtějí se informovat nebo potřebují psychickou či jinou formu pomoci,“ uvádí první náměstek hejtmana Ústeckého kraje Martin Klika. Linka bude podle něj fungovat v řádu několika málo dní.

Martin Klika se také telefonicky spojil s ministrem zahraničí Tomášem Petříčkem. Projednali spolu aktuální situaci ohledně cestování do Německa. Ministr Petříček ujistil, že je i v zájmu německé strany, aby pendleři dojíždějící za prací zatím nebyli nijak omezováni ve výkonu svého povolání. Bude také docházet k pravidelné přeshraniční výměně informací o aktuálním vývoji nákazy.

Ve středu 23. září od 13:00 hodin kraj realizuje také videokonferenci se starosty a krizovým managementem 16 obcí s rozšířenou působností. V pátek dopoledne zasedne Bezpečnostní rada Ústeckého kraje, která projedná další kroky v boji proti nákaze COVID-19.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru