Zaměstnanci dopravního podniku se budou učit, jak lépe zvládat stres a konfliktní situace s pasažéry
ilustrační foto
Most

Mostecko - Dopravní podník měst Mostu a Litvínova, a. s. opětovně uspěl se žádostí o dotaci na zvyšování profesionální úrovně svých zaměstnanců.

Tentokráte se jedná o projekt s názvem „Podnikové vzdělávání zaměstnanců společnosti Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova a. s.“ podpořený v rámci OP Zaměstnanost a určený pro zaměstnance v pracovněprávním nebo obdobném vztahu k podpořené firmě, netýká se pracovníků zaměstnaných na dohodu o provedení práce. V průběhu realizace projektu budou vybraní zaměstnanci proškoleni ve 2 oblastech.

V oblasti Měkké a manažerské dovednosti proběhnou školení na témata Komunikace v obtížných situacích, Konfliktní situace a Stres a jeho odstraňování a budou určena hlavně pro pracovníky, kteří se konfliktních situací v rámci své náplně práce dostávají, tedy řidiče autobusů, tramvají, pracovníky obchodního provozu, přepravní kontrolory a řidiče sanitních vozů.

V oblasti Technické a jiné odborné vzdělávání, určené zejména pro řidiče autobusů a tramvají, jsou naplánována školení v oborech:

• Odborné školení na vozidla bus SOR a MAN - analýzy poruch - závad a jejich opravy;

• Odborné školení na vozidla bus SOR a MAN - jejich servis a údržba;

• Odborné školení na všechny typy drážních vozidel provozovaných v DPmML, a.s. - servis a údržba drážního vozidla;

• Odborné školení na drážní vozidla - odlišnosti v různých druhů drážních vozidel, tj. tramvají provozovaných DPmML, a.s.;

• Odborné školení na všechny typy drážních vozidel provozovaných v DPmML, a.s. - analýzy poruch-závad a jejich opravy;

Celkové způsobilé náklady na projekt byly schváleny ve výši 2 499 633,00 Kč, z toho 15% bude hradit DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova, a.s., zbylou část tvoří dotace z OP Zaměstnanost. Celý soubor školení musí proběhnout do konce března 2022.

Díky realizaci těchto školení předpokládá, že díky profesionálnějšímu přístupu jeho zaměstnanců dojde jednak ke snížení počtu konfliktů s pasažéry přepravovanými na linkách DPmML, a.s., jednak bude dosaženo menšího počtu závad a jejich rychlejšího odstraňování, což obojí přispěje k větší bezpečnosti a plynulosti přepravy pasažérů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru