Vzpoura vězňů v Bělušicích pokračovala: Organizátorům hrozí dalších 10 let v cele
Věznice Bělušice. Ilustrační foto
Most

Bělušice – Nepokoje ve věznici Bělušice na Mostecku, které vypukly kvůli fámě v noci z pátku na sobotu, pokračovaly i v noci na neděli. Událostmi se zabývá policie.

„Ve věznici v Bělušicích došlo k protestům části vězněných osob, které vyvolaly nepodložené informace v souvislosti s nemocí covid-19,“ sdělila v sobotu mluvčí Vězeňské služby ČR Petra Kučerová.

Během soboty měla být situace ve věznici klidná. Podle informací našeho serveru, které zatím vězeňská služba oficiálně nekomentovala, pokračovaly protesty za zdmi znovu v noci na neděli, a to ve větší míře. Kolem věznice bylo možné pozorovat množství vozidel bezpečnostních složek.

Protesty se zabývá nyní policie. „V souvislosti s nepokoji ve věznici v Bělušicích jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu vzpoura vězňů. Organizátorům hrozí dalších 10 let za mřížemi. Vzhledem k tomu, že jsme na počátku šetření nebudeme sdělovat bližší informace,“ informovala Policie ČR v neděli dopoledne na svém účtu na Twitteru.

Ve věznicích v současné době minimální počet pozitivních vězněných osob, aktuálně jen 19, z celkového počtu okolo 19 tisíc vězňů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru