Budoucí elektrikáři ve Velebudicích mají novou učebnu
Foto: Sev.en Energy
Most

Most – Novou elektrolaboratoř pro výuku oboru elektrikář a elektrotechnik mají ve Střední škole technické v Mostě – Velebudicích. Bezmála šest set tisíc korun na její vznik věnovala Vršanská uhelná z grantového programu Chytré hlavy.

Učebna s šesti pracovními místy pro dvanáct žáků je vybavena panely pro nácvik nejrůznějších elektrických zapojení, zásuvkovými okruhy, jističi, chrániči, vypínači, čidly pohybu, stmívači osvětlení a další technikou, která se využívá zejména při domovních elektroinstalacích. „Jedná se o základní vybavení, které žákům umožní vyzkoušet si například zapojení zářivky, propojení ventilátoru se světlem a další dovednosti. Do budoucna chceme vybavení rozšířit například o zabezpečovací systémy a inteligentní instalace,“ uvedla Jaroslava Škoudlilová, vyučující elektro předmětů.

Za vybudováním nové učebny stojí čtvrt roku intenzivní práce, kdy pomáhali i žáci a studenti školy pod dohledem mistrů odborného výcviku. „Od svého zářijového nástupu do funkce ředitelky školy jsem si vzala dokončení tohoto projektu jako prioritu a jsem ráda, že se nám jej povedlo dokončit i s přispěním našich žáků, kteří získali moderní prostor pro kvalitnější výuku. Poslouží nejen 46 studentům maturitního oboru elektrotechnik a 65 žákům v učebním oboru elektrikář, ale i studentům v dalších oborech a také technickému kroužku, který hodláme rozvíjet ve spolupráci se skupinou Sev.en Energy,“ konstatovala Radmila Krastenicsová, ředitelka SŠT Most.

„Chceme, aby technické vzdělávání děti bavilo. Uvědomujeme si, že společnosti z naší skupiny techniky potřebují, proto se snažíme přivést děti k technickým oborům při studiu nebo ve formě zájmového kroužku. S velebudickou průmyslovkou bychom chtěli navázat širší spolupráci a partnerství,“ uvedla mluvčí skupiny Sev.en Energy Gabriela Sáričková Benešová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru