Neštěstí na mosteckých silnicích: Řidič zemřel, cyklista se těžce zranil
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Dopravní policie na Mostecku vyjížděla v I. čtvrtletí letošního roku k 239 nehodám, zatímco loni bylo ve stejné době o 7 nehod více. Letos při nehodách zemřel jeden člověk a jedna osoba utrpěla těžké zranění, šlo o cyklistu. Loni za stejné období policisté na silnicích nezaznamenali žádné těžké zranění ani úmrtí při nehodách.

Celkem 26 lidí vyvázlo s lehkým zraněním. Škody dosáhly částky přes deset milionů korun. Čtyři viníci byli pod vlivem alkoholu, jeden pod vlivem drogy.

V obci se stalo 166 střetů, mimo obec havarovalo 73 motoristů. Nejčastějšími příčinami dopravních kolizí byl nesprávný způsob jízdy a překročení povolené rychlosti. Nejvíce havárií se stalo v pátek, klid byl na silnicích v neděli. Muži bourali v 107 případech, ženy se na nehodovosti podílely 40krát. Nepříznivá doba pro motoristy byla mezi 10. až 12. hodinou, kdy policie řešila 36 nehod a nejméně kolizí se stalo od půlnoci do 04. hodin.

Největší podíl na kolizích měly osoby s délkou praxe řízení 0 a 5 let (36). Ve 34 případech došlo ke srážce se zvěří.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru