Opravy chátrajícího zámečku kousek od Mostu spolykají 63 miliónů korun. Vznikne tu komunitní centrum se sálem a kancelářemi
Mirošovický zámek se dočká brzy oprav. Foto archiv: Ilona Kaulfuss
Most

Mirošovice – Realizace projektu rekonstrukce zámku v Mirošovicích na komunitní centrum by podle hrobčické starostky Jany Syslové mohla začít v nejbližší době. „Ve čtvrtek 11. března jsme otevřeli elektronické obálky s nabídkami do výběrového řízení na dodavatele stavby, kterých na úřad dorazilo celkem pět. V tuto chvíli zkoumáme reference jednotlivých nabídek,“ informovala k situaci starostka Hrobčic.

Komunitní centrum bude sloužit drobným podnikatelům a spolkovým organizacím. Dispozičně nabídne také prostory pro konání kulturních a společenských akcí, besed, přednášek a podobně. „V kancelářích najdou zázemí mladé startupové firmy, advokáti, makléři, autoškola, pohostinství i neziskové organizace. Kromě kanceláří bude ve třípodlažní budově sál pro pořádání akcí, kavárna a další služby. Počítáme s tím, že interiér bude variabilní tak, aby se mohl měnit dle různých potřeb různých organizací a společností,“ upřesňuje starostka.

Komunitní centrum by kromě jiného mělo nabídnout možnost propojení lidí z podnikatelského prostředí s lidmi z neziskových organizací a podpořit jejich vzájemnou spolupráci a inspiraci. Projekt, jehož náklady se vyšplhají na 63 miliónů korun, finančně podpořilo ministerstvo průmyslu a obchodu z programu na podnikatelské využití brownfieldů. Obec získá formou dotace téměř 50 miliónů korun. Zbytek bude podle Jany Syslové hrazený z rozpočtu obce.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru