AKTUÁLNĚ: V řece Bílině došlo k hromadnému úhynu ryb. Rybáři zjišťují, co se stalo
Uhynulé ryby. Foto: Český rybářský svaz
Most

Mostecko, Teplicko - K hromadnému úhynu ryb došlo v řece Bílině po nynějších silnějších deštích. Aktuálně o tom informuje Český rybářský svaz a jeho Severočeský územní svaz.

"Řeka je silně zakalená a zapáchá po zatím neznámé látce, aktuálně jsou odebírány vzorky a ve spolupráci s našimi místními organizacemi se snažíme zjistit rozsah úhynu a případný zdroj nebezpečných látek. Byly informovány orgány státní správy," uvedli rybáři.

Podle jejich informací uhynulo zatím přesně nezjištěné množství štik, sumců, línů, kaprů, tloušťů, hrouzců a dalších druhů ryb.

Rybáři zatím zjistili, že úsek okolo Litvínova je v pořádku a zdroj znečištění bude někde níže po proudu. Snímek uhynulých ryb, který svaz zveřejnil, je z revíru Bílina 5.

V posledních letech se kvalita řeky výrazně zlepšila, rybáři do ní pravidelně vysazují nové osazenstvo. Na druhou stranu bývá občas stále zasažena ekologickými haváriemi. Jedna z větších se udála na dolním toku v Ústí nad Labem v roce 2019. Informovali jsme o ni v článku Voda v Bílině zčernala, na obou březích jsou desítky mrtvých ryb. Další nehoda na čističce v Bílině zasáhla život v řece vloni v prosinci.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru