Kolona před uzavírkou. Foto: Policie ČR
Most

Záluží - Ve středu v dopoledních hodinách byla na stavbě nové výrobní jednotky v areálu chemických závodů v Záluží mezi Mostem a Litvínovem nalezena nevybuchlá letecká puma. V areálu nyní probíhá evakuace, zasahuje policejní pyrotechnik.

Na místě se aktuálně tvoří kolony, provoz řídí policisté a doprava se odklání. Na silnici I/27 je po dobu zásahu uzavírka. Řidiči musejí využít objízdnou trasu přes Mariánské Radčice.

„V chemickém areálu Záluží u Litvínova byla dnes na stavbě nové výrobní jednotky nalezena nevybuchlá letecká puma z druhé světové války o odhadované váze 250 kilogramů,“ uvedl mluvčí Unipetrolu Pavel Kaidl. V koordinaci s policií ČR a podnikovým hasičským sborem došlo k evakuaci celého areálu a pyrotechnici nyní pumu zneškodňují.

„V areálu zůstali pouze zaměstnanci nezbytní k udržení provozu a ti se řídí havarijním plánem, který je zpracovaný pro tyto případy. Kontinuita výroby ohrožena není,“ dodal Kaidl.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru