Dvojice přepadla muže na tramvajové zastávce. Pak ho ještě vydírali, aby policii nic neříkal
Ilustrační foto
Most

Most - Mostecká policie obvinila ze spáchání zločinů loupeže a vydírání 24letého muže z Mostu a mladistvého z provinění loupeže a vydírání ve formě spolupachatelství.

Podle šetření policistů měla dvojice v Mostě v centru města přistoupit v podvečerních hodinách k poškozenému muži, který čekal na tramvaj. Po něm měli požadovat vydání peněz. Když přijela tramvaj, tak mu zabránili v nástupu do zadního vozu. Po odjezdu rychlodráhy měl jeden z nich údajně v ruce držet nůž.

"Oba měli pod pohrůžkou fyzické újmy po poškozeném žádat opětovně peníze. Poškozený z obavy o své zdraví jim vydal z kapes veškerou hotovost ve výši 91 korun. Dvojice poté z místa činu odešla. Zanedlouho byli oba podezřelí vypátráni strážníky městské policie v nedalekém parku a předáni Policii ČR," uvedla mluvčí Policie ČR Ludmila Světláková.

Dvojice měla následně asi o měsíc později opět v centru města potkat poškozeného a oslovit ho. Měli po něm žádat, aby oznámení týkající se loupeže stáhl. Následně se s ním začali dohadovat, a když zjistili, že neuspějí, tak mladší z dvojice měl poškozeného udeřit opakovaně pěstí do obličeje. Ke zranění muže nedošlo.

Staršímu z dvojice v případě uznání viny hrozí až desetiletý trest odnětí svobody, mladistvému soud může za tuto loupež uložit trest nižší s ohledem na věk.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru