Neprůstřelné vesty i nové zbraně. Strážníci na Mostecku chtějí získat lepší vybavení
Ilustrační foto
Most

Most - Městské policie v Mostě i v Litvínově budou mít pro své strážníky nové vybavení. V Mostě chtějí získat neprůstřelné vesty, Litvínov pořídí zbraně.

Městská policie Most usiluje o zvýšení bezpečnosti strážníků v přímém výkonu služby a hledá zdroje financování na pořízení neprůstřelných vest pro hlídky zásahových vozidel, které jsou vysílány na potenciálně rizikové výjezdy. "Radní proto schválili podání žádosti o dotaci na podporu nové techniky pro složky integrovaného záchranného systému, kterou vyhlásil Ústecký kraj. Z tohoto programu je možné financovat 17 ks neprůstřelných vest s balistickou ochranou tř. III A. Ta chrání proti bodnutí, projektilům a jejich úlomků, je určena pro skryté nošení a je vhodná pro pracovníky bezpečnostních složek," uvedla mluvčí Mostu Klára Vydrová.

Městská policie Litvínov zase pořídí deset nových služebních zbraní CZ P-10. "Ke spolufinancování chce využít prostředků Ústeckého kraje z dotačního programu Program 2021," uvádí mluvčí Litvínova Jitka Pavlíková. Hodnota zbraní dosahuje výše 121 tisíc korun včetně DPH. Spoluúčast žadatele je 10 %. Rada města schválila podání žádosti o dotaci.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru