Central to od lidí pořádně schytává za kluzkou podlahu. Máme atest, brání se obchodní dům
Nová podlaha v Centralu. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Lidé si na sociálních sítích stěžují na údajně velmi kluzkou podlahu v obchodním domě Central Most. Ta se již objevuje v již zrekonstruovaných úsecích, například u horního vchodu vedle Datartu. Nákupní Centrum lidem oponuje, že je vše v pořádku.

Na facebookových stránkách Centralu lidé vtipně komentují situaci pomocí animovaných obrázků klouzajících se lidí. Jiní připojují slovní komentář. "Hrozná dlažba, hrozně klouže," uvádí Petra Smolová. "Nevím kdo vymyslel tak kluzkou podlahu na místě, kde se pohybuje tolika lidí. Nepochopím jak to mohl někdo schválit a radši si ani nedovedu představit, až to bude mokré, třeba v zimě, když bude sníh. Ale vypadá hezky," napsala Eva Petránková.

Češi už určitě také vymýšlejí, jak se na obchodním centru obohatí, pokud se jim tam něco stane. Svědčí o tom například následující komentář: Ta dlažba je opravdu dost kluzká, člověku se nechodí dobře a za mokra si to opravdu nedovedu představit. Dost lidí si bude chtít vylepšit rozpočet, až se jim tam něco stane...," komentovala jedna z mosteckých restaurací.

Central Most ale na svoji dlažbu nedá dopustit a nepřiznává, že by lidem mohla být chůze nepříjemná. A kontruje, že na podlahu má příslušné testy. "Testy provedla zkušební laboratoř Technického a zkušebního ústavu stavebního Praha, s.p., největší zkušební a certifikační organizace v České republice v oblasti posuzování technických předpisů, norem a shody stavebních výrobků," uvedl Central Most. Dlažba prý odpovídá z hlediska protiskluznosti dané státní normě. Nákupní centrum vyzývá lidi, aby v době rekonstrukce vnitřních prostor byli opatrní. "Procházíte stavbou a můžete se setkat s nerovným povrchem na podlaze, zvýšenou prašností a v některých místech i s nevyspárovanou novou dlažbou," pokračuje vyjádření Centralu.

Ale lidé se nedají a trvají na svém, nehledě na atesty: "Jestli je ta dlažba protiskluzová, tak to vymyslel super inženýr ze zvláštní školy," poznamenala Květa Šimková. "A to si myslíte, že vaší zprávou zkušenosti návštěvníků Centrálu vyvrátíte, anulujete anebo tím chcete dokázat, že jsou lidi blázni a mají halucinace? Prostě to klouže, můžete třeba ty zprávy a zkoušky přehrabovat vidlema," vzkázala Eva Kulhanová.

Mostečané ale ani po svých špatných zkušenostech s Centralem neztrácejí humor a na nákupní centrum nezanevřou, jen si tam najdou další zábavu: "Nás to tam baví, chodíme se tam s dcerou klouzat, je to super," sdělila Jana Šafnerová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru