Zloděj okradl stavební firmu, která obnovuje rozpadlý zámeček nedaleko Mostu
Rekonstrukce zámku v Mirošovicích. Foto: obec Hrobčice
Most

Mirošovice - Kdosi okradl stavbaře, kteří pracují na rekonstrukci zámku v Mirošovicích. Obec Hrobčice, pod kterou ves spadá, hledá případné svědky incidentu.

"V Mirošovicích v noci ze čtvrtka 12. na pátek 13. srpna bylo vykradeno zařízení staveniště u zámku. Prosíme případné svědky, kteří se nacházeli tu noc v okolí zámku Mirošovice aby se nám přihlásili," uvedla starostka Jana Syslová.

Zámek prochází nákladnou rekonstrukcí za několik desítek milionů korun. S obnovou se začalo nedávno. Právě se pracuje na statickém zajištění trhlin budovy zámku. Základy byly zpevněny velmi moderní technologii mikropilotů a nyní probíhá zpevnění budovy samotné. Na fasádě se frézují drážky do kterých budou vložena lana, kterou se celá budova stáhne, informovala obec o aktuálním postupu prací.

Zároveň probíhá výzkum archeologů a vyklízení spodních pater a sklepů od sutin a odpadu. Původní cihelná dlažba je ručně rozebírána a deponuje podle místností a pro její zpětné použití.

"Vedle původní zámecké černé kuchyně byla nalezena i původní prádelna s kanálky na odtok vody do potoka. V příštím týdnu bude zahájena demontáž střešních konstrukcí, které jsou v havarijním stavu a jsou velmi nebezpečné. Demontáž bude prováděna ze shora těžkou technikou," přiblížila starostka.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru