Chladno a deštivo. Ve zbytku prázdnin to na koupání opravdu nebude
Ilustrační foto
Most

ČR - Manfred. Takové jméno od německých meteorologů dostala tlaková níže, která v noci na 22. srpna začala ovlivňovat počasí v České republice. Napršelo docela dost. V neděli až přes 30 l vody na m² (na Šumavě), v pondělí až přes 40 l vody na m² (v Krkonoších).

Nedělní teplotní maxima se pohybovala nejčastěji v rozmezí 21 až 24 °C, nejvíce naměřili na Moravě a ve Slezsku, a to až 28 °C. Pondělní den byl chladnější, mnohde rtuť teploměru nepřekročila 20 °C. Mimo jiné v Kadani, Mostě, Žatci. Zdá se, že dlouhodobý výhled počasí, na který jsme se před nedávnem dívali, tentokrát vyjde...

24. srpna: Tlakovou níži Manfred vystřídá přední okraj tlakové výše Gaya, jejíž střed bude nad Velkou Británií. Do pozdního odpoledne až podvečera bude na nebi spousta mraků, ze kterých by ještě mohlo trochu skápnout. Ojediněle se totiž objeví přeháňky. Následně se vyjasní a o půlnoci by prakticky v celém Karlovarském a Ústeckém kraji, vlastně na většině území České republiky mělo být jasno. Nejvyšší odpolední teploty okolo skromných 17 až 21 °C, nejnižší ranní teploty kolem 14 až 10 °C.

25. srpna: Ze Špicberk, tedy z Arktidy, se do skandinávského vzdušného prostoru nasune tlaková níže. Mezi ní a tlakovou výší se středem nad Velkou Británií do střední Evropy později pronikne chladný, původem arktický vzduch. Středa bude poměrně slunná: Do cca 10:00 převážně jasno až skoro jasno, poté přechodně, do cca 15:00 polojasno, možná až oblačno, pak do cca 22:00 opět převážně jasno až skoro jasno a v posledních dvou hodinách se od severozápadu zatáhne oblačností vysokého patra, přičemž během noci dorazí i oblačnost nízkého patra, resp. oblačnost frontální a asi sprchne, byť jen symbolicky. Nejvyšší odpolední teploty okolo 19 až 23 °C, nejnižší ranní teploty kolem 11 až 7 °C.

26. srpna: Po přechodu frontálního systému se ráno na kratičkou chvíli vyčasí, avšak jinak mraků až až. V nočních hodinách nepřekvapí deštík, před den pak slabé přeháňky, které budou nejpravděpodobnější v Krušných horách (severozápadní proudění). Nejvyšší odpolední teploty okolo hodně skromných 14 až 18 °C, nejnižší ranní teploty kolem 13 až 9 °C.

Jak teď vypadá dlouhodobý výhled počasí, resp. nejvyšších odpoledních teplot?

27. srpna: 12 až 16 °C
28. srpna: 13 až 17 °C
29. srpna: 12 až 16 °C
30. srpna: 14 až 18 °C
31. srpna: 15 až 19 °C
1. září: 18 až 22 °C
2. září: 12 až 16 °C
3. září: 13 až 17 °C
4. září: 18 až 22 °C
5. září: 12 až 16 °C

Sorry jako, ale tohle je fakt velký špatný. Ale třeba se dožijeme pěkného babího léta...

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru