Selský dvůr v Braňanech znovu ožil. Nové majitelky mu daly šanci na skvělý rozvoj
Foto: Selský dvůr Braňany
Most

Braňany - Selský dvůr Braňany je krásný statek v obci Braňany na Mostecku, který svým návštěvníkům má co nabídnout. Bohužel v posledních letech se jeho pověst rapidně zhoršila. Naštěstí teď dostal tento areál novou vzpruhu, celý objekt vlastní noví majitelé a jeho chod mají v rukou ženy, které mu daly novou šanci na skvělý rozvoj.

V rozsáhlých prostorách dvora najdete restauraci, penzion, stáje, jízdárnu, jezdecký klub, oddací síň, příjemné venkovní posezení a ZOO koutek. Dvůr je perfektním místem pro rodinnou dovolenou, firemní večírky, nezapomenutelnou svatbu, exkurze pro školy, příjemně strávené odpoledne s rodinou či místem pro zábavné letní dětské tábory.

Selský dvůr zkrátka nabízí nespočet možností, jak si užít skvěl ý den či několikadenní pobyt s rodinou.

Celý příběh se začal psát začátkem tohoto roku a i přes počáteční obavy vzhledem ke špatnému stavu a ještě horší pověsti celého dvora se Nikol Dufková a Veronika Jiráková rozhodly, že do toho půjdou. A nelitují! Práce ve dvoře, ač je náročná, je nesmírně baví a vidina lepší budoucnosti je posouvá stále kupředu.

2408brananykz 3

Co všechno tyto dvě mladé a energické ženy v Selském dvoře v Braňanech plánují?

„Do budoucna chceme zvětšit ubytovací kapacitu penzionu ze současných 25 lůžek na zhruba 60 lůžek. Prostor na dostavění kapacity penzionu tu je,“ uvádí Nikol a dodává, že tu chtějí naplno rozjet pořádání kompletních svateb či svatebních hostin. Selský dvůr má vlastní oddací síň se zázemím pro 60 osob, krásné prostory na pořádání svateb pod širým nebem, restauraci s dobrou kapacitou a také venkovní posezení a nově i možnost venkovního grilování. Stejně tak je areál skvělý pro pořádání team buildingů, firemních večírků, soukromých oslav či jiných akcí.

Majitelky se hodlají dostat pod hlavičku České jezdecké federace a pořádat v areálu jezdecká soustředění a hobby jezdecké závody. V současné době probíhá rekonstrukce jízdárny a jezdecké haly.

Restaurace

Znovu rozjely i restauraci. Hosté si nyní mohou vybrat ze stálé nabídky jídelníčku a od středy do neděle je obměňována nabídka hotových pokrmů. Nabízejí i grilované pochoutky. Chystají nový jídelní i nápojový lístek. Nabídku stravování chtějí pravidelně obohatit tematickou nabídkou, například zde již probíhaly vepřové hody a o víkendu na přelomu července a srpna se tu konaly i rybí speciality.

2408brananykz 1

Letní tábory pro děti

Pořádají letní tábory pro děti od 6-14ti let. Ty probíhají celé prázdniny vždy od pondělí do pátku. Děti jsou v areálu ubytované, mají zajištěnou celodenní stravu i pitný režim. Děti se zde naučí spousty zajímavých věcí a dozví se toho hodně o hospodářských zvířatech, koních, vyzkouší si či zdokonalí jízdu na koni či poníkovi a také je pro ně připraven doprovodný zábavný program a soutěže. Do tábora je možné umístit dítě i na jeden den.

Dovolená na statku

Statek je skvělá zábava pro celu rodinu či rodinnou dovolenou na statku. Rodiče si mohou společně s dětmi užívat zvířata a koně, péči o ně, či lekce na koních.

Rodiny mohou přijet na statek jen na část dne a zapojit se do denního programu se zvířaty, či využít projížďky na ponících a koních. V tomto případě je vhodné si návštěvu předem domluvit.

2408brananykz 1

Zvířata na statku

V areálu se nyní nachází zhruba 25 koní, dále jsou tu oslíci, poníci, husy, kozy, ovce, prasátka, králíci, morčata a ryby.

Ustájení v Selském dvoře

Selský dvůr nabízí i možnost ustájení pro koně. Celkem mají v nově zrekonstruovaných stájích 28 prostorných boxů (vnitřních i venkovních). Koním a jejich majitelům nabízejí k dispozici velké výběhy, zastřešený kolotoč, venkovní pískovou jízdárnu, vnitřní pískovou halu, mycí box, vytápěné zázemí, šatnu, sedlovnu a sociální zařízení. Dále nabízejí ustájení v prostorných boxech pro březí kobyly.

2408brananykz 4

Kulturní akce, koncerty

Areál bude využíván i pro pořádání koncertů a kulturních akcí. V sobotu 28. srpna se zde uskuteční koncert kapely Elán revival, který bude doprovázet zábavný program a těšit se můžete i na speciality z grilu a tombolu.

Další informace o Selském dvoře v Braňanech najdete zde: https://selskydvurbranany.cz/ nebo na Facebooku: https://www.facebook.com/SDbranany.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru