OBRAZEM: Velká obměna policejních aut pokračuje! Policie získala dalších 557 speciálů Škoda Scala
Policie získala dalších 557 speciálů Škoda Scala. Foto zdroj: Twitter Ministerstva vnitra
Most

ČR - Policie získala 557 policejních speciálů Škoda Scala. Prvních 200 z nich policie převzala v pondělí, ostatní převezme do konce září. Pokračuje tak první velká obměna policejního vozového parku po deseti letech, kterou Ministerstvo vnitra (MV) odstartovalo v roce 2019.

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) policii předal prvních 200 z 557 vozů Škoda Scala v policejním provedení, které nakoupilo Ministerstvo vnitra. Za poslední dva roky tak MV obnovilo přes 60 % osobních aut v barevném policejním provedení. Do konce roku 2024 MV nakoupí celkem 1400 vozů Scala. Flotila osobních policejních speciálů v policejních barvách bude v následujících třech letech prakticky kompletně obměněná (z 95 %).

0709specialy

„Je skvělé vidět policisty v nových, moderních a kvalitně vybavených autech. Za poslední dva roky se nám podařilo zanedbaný policejní vozový park výrazně obnovit a policie už nemusí jezdit v ojetinách. Přeji policistům, ať jim nové vozy Škoda Scala dobře slouží,“ řekl ministr vnitra Jan Hamáček.

0709specialy3

Scaly mají kvůli vyšší odolnosti upravenou zadní nápravu, robustnější kryt motoru a převodovky, oproti sériové výrobě byly použity odlišné pružiny a tlumiče a vozy mají i zvýšenou kapacitu baterie pro provoz výstražných světel bez zapnutého motoru. Do speciální výbavy patří také montážní sada mobilního terminálu pro radiostanici s instalovaným výstražným zvukovým a rozhlasovým zařízením nebo demontovatelná mříž oddělující prostor pro posádku od zavazadelníku.

0709specialy4

„Již od uvedení na trh oceňují řidiči velmi dobrý poměr mezi cenou a užitnou hodnotu modelu Scala. Ceníme si toho, že jsme uspěli ve výběrovém řízení a věříme, že tento kompaktní hatchback, který míří do služeb Policie ČR vůbec poprvé v policejním provedení, bude užitečným a spolehlivým partnerem v náročných podmínkách,“ uvedl Jiří Dytrych, vedoucí produktové řady Small ve ŠKODA AUTO.

Scaly v policejním provedení jsou osazeny zážehovým motorem 1,5 TSI o výkonu 110 kW v kombinaci se sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG. Využity budou pro běžný výkon služby v základních policejních útvarech. Cena jednoho vozidla je 695 tis. Kč a v ceně je zahrnutý bezplatný servis po dobu sedmi let.

Kompletní obměna

Policie od roku 2019 dosud převzala 1 799 kusů osobních vozů s policejní výbavou ve zvláštním barevném provedení. Šlo o:

  • Škoda Octavia - předáno 860 kusů,
  • Hyundai IONIQ - předáno 401 kusů,
  • Škoda Superb - předáno 38 kusů,
  • Škoda Kodiaq Ambition – předáno 500 kusů.
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru