FOTO: Na Matyldě se běželo pro dobrou věc. T-mobile olympijského běhu se zúčastnila stovka závodníků
Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Olympijský den oslavilo ve středu svou aktivní účastí na T-mobile olympijském běhu v Mostě téměř dvě stovky běžců a běžkyň. Další desítky přišly fandit nebo je k vodě vytáhlo pěkné počasí, které druhé zářijové středě přálo.

Akci pořádalo statutární město Most, jehož primátor Jan Paparega rovněž trať absolvoval. Poprvé se běželo ve sportovně-rekreačním areálu Matylda.

Účastníci si mohli vybrat ze dvou tratí, osmikilometrové, kterou tvořily dva okruhy kolem vodní nádrže Matylda, nebo čtyřkilometrové (jeden okruh). Nechyběly páry, sourozenci nebo i celé rodiny, ačkoli se akce mohli zúčastnit jen patnáctiletí a starší.

0909beh2

Z přihlášených se nakonec zaregistrovalo a závod dokončilo úctyhodných 153 běžců a běžkyň. Ti nejrychlejší zaběhli trať pod patnáct minut a dvě kola pod 29 minut. Kompletní výsledky najdete zde.

Ze startovného každého závodníka putuje dvacet korun na konto České olympijské nadace. Ve stejný den a stejnou hodinu odstartovaly běhy v osmdesáti městech po celé České republice.

0909beh4

Vyhrál každý, kdo se zúčastnil a překonal sám sebe, už jen tím, že se odhodlal a doběhl.

Zkusíte to také? Stačí si Matyldu nejprve třeba objet, pak zkusit obejít a nakonec oběhnout. Převýšení je minimální. A třeba se už za rok přihlásíte...

0909beh3

0909beh5

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru