Krizové zařízení pro děti Mosťáček zahájilo novou etapu provozu. Přestřihnout pásku přijela i ministryně Schillerová
Foto zdroj: Statutární město Most
Most

Most - Zařízení pro děti od kojeneckého věku do 18 let vyžadující okamžitou pomoc, takzvaný Mosťáček, zahájil ve středu 8. září novou etapu provozu pod Charitou Most.

Jedná se o jediné zařízení svého druhu v Ústeckém kraji, které dětem v náhlé krizové životní situaci nabídne ubytování s komplexním zázemím. Důvody, proč se dítě do zařízení dostane, jsou různé. Mosťáček navštívila v doprovodu hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera také ministryně financí ČR Alena Schillerová.

1009mostacek2

„Velice si vážíme, že máme takový typ zařízení. Hlavním cílem je intenzivně pracovat s rodiči a dítětem, aby se do rodiny co nejdříve vrátilo, pokud je to v jeho nejlepším zájmu. Charita, která spolupracuje s orgánem sociálně-právní ochrany dětí, svěřenci zajistí kromě celodenní péče s ubytováním a stravou i případnou zdravotnickou i psychologickou pomoc,“ uvedla náměstkyně primátora Markéta Stará.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru