ROZHOVOR: Omezení v ulici ČSA jsou pro obyvatele zásadní. Snažíme se přimět stavitele k urychlení prací, říká primátor Mostu
Opravy sítí v ulici ČSA. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Žádná jiná stavba v Mostě po dlouhou dobu nevzbuzovala mezi obyvateli tolik otázek, jako stavební práce v ulici ČSA. Dělníci postupně uzavírají části ulice, doprava v lokalitě je komplikovaná. Město Most má ale jen omezené možnosti, jak do rekonstrukce vodovodu a kanalizace zasáhnout. Přesto se snaží přimět Severočeskou vodárenskou společnost, aby práce co nejvíce urychlila. V rozhovoru to přibližuje primátor Mostu Jan Paparega.

Pane primátore, co se na ulici ČSA vlastně děje?

Na ulici ČSA probíhají práce spojené s výměnou vodovodního a kanalizačního řadu. Je to investiční akce, kterou realizuje Severočeská vodárenská společnost. A pro ni samozřejmě společnost, která byla vysoutěžena na tuto investiční akci. Problémem je zejména to, že sítě jsou uloženy velmi hluboko, zhruba tři až čtyři metry. To znamená, že výkopy jsou dost komplikované. Je tam složité pažení. Samozřejmě velmi to omezuje tuto důležitou dopravní tepnu v rámci města Mostu.

To je důvod, proč práce trvají už od loňského roku?

Je to tak, je to akce, která je prováděna na etapy. Ulice je velmi dlouhá a tohle realizátorovi značně komplikuje přístup a samotnou délku prací a výměny.

Nejvíce na to doplácejí místní obyvatelé a řidiči. Může s tím město něco dělat?

My si to uvědomujeme. Komunikujeme tuhle záležitost se společností Severočeská vodárenská. Zrovna včera jsem to řešil na dozorčí radě s vedením společnosti. Vysvětloval jsem jim, že problém je v tom, že někdy není vidět, že by tam nějaké práce probíhaly. Samozřejmě je to dáno tím, že tam jsou nutné nějaké technologické přestávky, ale pro mě ta odpověď není příliš uspokojivá. Vysvětloval jsem, že dopravní omezení a komplikace pro Mostečany jsou velmi zásadní a apeloval jsem, aby se pokusili upravit harmonogram a uspíšili dokončení akce.

Máte aktuální informaci, kdy by práce mohly být hotové?

Vzhledem k tomu, že včera jsem jednal s generálním ředitelem, tak mi přislíbil, že mi tu informaci zpracuje a poté mi ji poskytne.

Město nechalo na své náklady upravit rozbitou silnici ve spodní části ulice ČSA. Nezničí vám ji znovu kvůli dalším pracím?

Ta spodní část je „zabalená“ a je to finální vrstva, která tam už zůstane. Práce budou postupovat směrem k Luně nahoru.

Jak bude vypadat kruhový objezd u gymnázia, který je nyní celý rozebraný?

Domnívali jsme se, když tato investiční akce začala, že se vrátí do původní podoby. Poté jsme byli seznámeni s tím, že sítě vedou přímo pod kruhovým objezdem a bude nutno jej odstranit. Stavební úřad má takový názor, že je proto potřeba předložit kompletní projektovou dokumentaci. Mělo by se to blížit podobě, která tam byla, ale určitě to nebude identické. Chceme, aby se to co nejvíce podobal tomu původnímu návrhu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru