V obnoveném parku Střed bude domek se zelenou střechou a správci celých 24 hodin denně
Domek správce. Vizualizace: Nadace Proměny Karla Komárka
Most

Most - Park Střed u sportovní haly býval ve své době nejnavštěvovanějším místem v Mostě. Po své rekonstrukci, která má začít letos na podzim, se má stát opět důstojným místem pro trávení volného času. Jednou z novinek po proměně bude domek správce. Místo bude sloužit také jako zázemí pro multifukční hřiště.

V návrhu parku Střed se myslelo na udržitelnost, takže domek správce dostal zelenou střechu. Ta pomáhá zadržovat dešťovou vodu, je úkrytem pro hmyz a pomáhá ochlazovat okolí.

Správce v domku bude plnit ještě jednu důležitou úlohu, a sice ve dne v noci dohlížet na to, aby bylo v parku bezpečno.

Správci budou v parku přítomni 24 hodin denně. Budou zaměstnanci městské policie a jejich hlavním úkolem bude dohlížet na bezpečnost a pořádek v obnoveném parku.

„Se správcem parku budou od začátku spolupracovat asistenti prevence kriminality a strážníci. Do domku správce bude také sveden kamerový systém, který bude monitorovat celý park prostřednictvím dvaceti kamerových bodů. Kamery se záznamem budou hlídat přístupové cesty i všechny objekty v parku včetně uměleckých děl,“ popisuje ředitel Městské policie Most Jaroslav Hrvol pro Mostecké listy.

Odbornou a finanční podporu na obnovu parku Střed poskytuje Nadace Proměny Karla Komárka.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru