Hasiči už vyjíždějí kvůli silnému větru. Padají stromy, na silnici přiletěl i skleník
Ilustrační foto
Most

Ústecký kraj - Až do pátečních večerních hodin platí na území Ústeckého kraje výstraha meteorologů před silným větrem. Kvůli počasí už hasiči v regionu vyjížděli dvanáctkrát, informovali v pátečních ranních hodinách.

"V souvislosti se silným větrem vyjeli hasiči v Ústeckém kraji ke 12 událostem. Z největší části se jednalo o odstraňování popadaných stromů na Děčínsku. V obci Janovka u Velkého Šenova jsme odstranili skleník, který přiletěl na silnici," uvedl Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje.

Meteorologové předpovídají, že silný vítr může v nárazech dostahovat až 70 kilometrů v hodině. To znamená možná poškození stromů a lesních porostů, možné menší škody na budovách. Hrozí nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi, možné jsou komplikace v dopravě. Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky apod. Na horách je lepší omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií.

O víkendu bude foukat ještě silněji, zní výstraha Českého hydrometeorologického ústavu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru