Ústečtí celníci zlikvidovali nelegální alkohol. Z vylitého obsahu vzniká bioplyn, lahve šly na recyklaci
Foto: Celní správa ČR
Most

Ústecký kraj - ​Bezmála 730 litrů lihovin skončilo v jímce čističky odpadních vod akciové společnosti Severočeské vodovody a kanalizace v Bystřanech u Teplic.

V uplynulém týdnu provedli celníci již třetí likvidaci zadrženého zboží v tomto roce. V daném případě se jednalo o likvidaci alkoholu v majetku státu, který ústečtí celníci zadrželi v rámci kontrolní činnosti v kraji. Kontrolovaní prodejci neprokázali, že se jednalo o lihoviny řádně zdaněné nebo nabyté oprávněně bez daně, či hrdla lahví postrádaly kontrolní pásku, tedy povinný kolek.

"Při samotné likvidaci celníci nejprve vyprázdnili 1 067 lahví alkoholu různých značek do připravených plastových nádob, které převezli do čistírny odpadních vod a obsah následně vylili do určené odpadní jímky. Alkohol, který skončil v jímce čističky posloužil k výrobě bioplynu, prázdné lahve a zátky předali celníci sběrným službám k recyklaci. V nejbližších dnech vyměří ještě právní oddělení osobám, u kterých byl zlikvidovaný alkohol zadržen, náklady spojené s jeho likvidací," uvedla Petra Diriglová,
zástupce tiskového mluvčího Celního úřadu pro Ústecký kraj

Celníci ústeckého celního úřadu provádějí likvidace majetku státu a zadrženého zboží pravidelně. Za minulý rok provedli celkem 15 likvidací v rámci kterých zlikvidovali téměř 948 litrů alkoholu, 2 500 lahviček bylinných kapek, 674 900 kusů cigaret, 855 kilogramů tabáku, 17 výherních automatů a 13 596 kusů zboží (textil, elektronika, obuv, hračky, prací prostředky, apod.) u kterých bylo prokázáno porušení práv duševního vlastnictví.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru