Muž řídil opilý. Vozidlo vyzvedl jeho příbuzný s vysloveným zákazem řízení. Sledovaly to kamery
Foto: MP Most
Most

Most - Po půlnoci si při kontrolní činnosti motohlídka strážníků mostecké městské policie všimla vozidla, které tvořilo překážku silničního provozu. U vozidla byl zjištěn jeho majitel, který uvedl, že nemůže vozidlo přeparkovat, protože požil alkohol, ale již čeká na kamaráda, který mu vozidlo přeparkuje. O pár minut později pak stejná motohlídka strážníků zaznamenala pohyb uvedeného vozidla a na místě řidiče strážníci viděli kontrolovaného muže, který jim před chvílí sdělil, že požil alkohol.

Strážníci řidiče vyzvali k zastavení za pomoci výstražných světel a rozsvícením nápisu STOP, řidič nejprve nereagoval, ale nakonec zastavil. "Při komunikaci vykazoval řidič známky požití alkoholu nebo jiné psychotropní látky a doznal, že vypil tři velká piva. Strážníci na místo přivolali policisty, kteří provedli test ke zjištění přítomnosti alkoholu v dechu s pozitivním výsledkem. Strážníci podezřelého muže spolu se záznamem z kamerového systému předali Policii ČR k dalšímu šetření," uvedla mluvčí strážníků Veronika Loucká.

Muž pak zabezpečil vozidlo a předal klíče od vozidla před hlídkami Policie ČR a městské policie svému příbuznému. Ten převzal klíče a uvedl, že auto přeparkovat také nemůže, jelikož má vysloven zákaz řízení. Operátor kamerového systému na vozidlo namířil jeden z kamerových bodů a místo monitoroval. Hodinu poté operátor zaznamenal, že se k vozidlu dostavil muž se zákazem řízení a vozidlo přeparkoval. Také tyto poznatky včetně kamerového záznamu předali strážníci Policii ČR.

Pět dní poté strážníci prováděli pěší hlídkovou činnost v ul. Javorová, kde si opět všimli jim známého vozidla a také muže, který má vysloven zákaz řízení. Strážníci požádali operačního pracovníka o monitorování vozidla a vyčkali ve služebním vozidle. Pár minut poté strážníky operační pracovník informoval, že se vozidlo dalo do pohybu směrem do ulice Lipová. Strážníci vozidlo zastavili za pomoci výstražných světel a rozsvícením nápisu STOP. Následně muže, který řídil bez řidičského průkazu a se zákazem řízení, předali Policii ČR a vozidlo bylo odtaženo na záchytné parkoviště městské policie.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru