Opětovný nárůst covidu v kraji. Za dva dny se počet nakažených zdvojnásobil
Ilustrační foto
Most

Ústecký kraj – V Ústeckém kraji kopíruje covidová situace narůstající počet případů v celé zemi i Evropě. Za poslední dva týdny se počty nemocných zvyšují.

V pátek přibylo na severu Čech 98 prokázaných onemocnění. To je skoro dvojnásobně více, než ve středu. Počty nemocných v Ústeckém kraji narůstají od 14. června. Poslední úmrtí v kraji v souvislosti s covidem bylo letos 11. května.

V celé mezi přibylo včera 1300 případů. Opětovný nárůst onemocnění covid-19 je patrný ve většině zemí EU. Souvisí s šířením nových subvariant Omikronu. Zdravotní dopad šíření nákazy v České republice je zatím mírný, nedochází k nárůstu počtu těžkých případů v nemocnicích. Systém řídícího týmu ministerstva zdravotnictví je na zvyšující se čísla připraven. Jako první opatření by zřejmě přicházelo zavedení roušek v hromadné dopravě.

Aktuálně je denně prováděno průměrně 4 – 6 tisíc testů. Z toho více než 75 % tvoří testy indikované z klinických nebo epidemiologických důvodů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru