AKTUÁLNĚ: Požár ve Hřensku: V terénu je 900 hasičů, problémových zůstává pět lokalit
Hasiči z Prahy jedou na pomoc do Hřenska. Foto zdroj: Hasiči Praha
Most

Hřensko – „Noc byla relativně klidná, prováděli jsme neustálý průzkum, kontrolu požářiště, zda se neobjevila nová ohniska,“ uvádí aktuálně hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje k situaci v českém Švýcarsku, kde už několik dní hoří.

V terénu je momentálně nasazeno 900 hasičů, byly povolány odřady z celé republiky. Přijely posily s dalšími cisternami, čtyřkolkami, čerpadly a dalším vybavením. „Na místě je přes 200 cisteren. Pohybujeme se ve velmi náročném terénu. celková plocha je zmenšena zhruba o pětinu. ze zhruba 3 600 hektarů, 2 860 hektarů. Nasazení letecké techniky: 4 vrtulníky Česko, 2 vrtulníky Slovensko, 12 vrtulníků Německo, 3 letadla Česko, 2 Švédsko,“ informují hasiči z místa požáru s tím, že problémovými lokalitami jsou Bouřňák, Větrovec, Křídelní stěna, Hřensko a Hluboký důl.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru