Na místě po někdejší 17. základní škole vzniká nové parkoviště pro dvě stě aut
Ilustrační foto
Most

Most - Nové parkoviště vzniká v prostoru po bývalé 17. základní škole v Mostě, stavba byla zahájena v polovině září.

Předmětem stavby je vybudování parkoviště, příjezdových komunikací z asfaltobetonu a navazujících chodníků pro pěší z betonové zámkové dlažby, včetně osvětlení parkoviště a příjezdových komunikací. Parkoviště bude oplocené a hlídané, s vjezdy opatřenými závorami. Parkovat zde bude moci až 199 vozidel plus 8 stání bude určeno pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace.

Rozšířeno bude také parkoviště u 18. základní školy, a to o 28 parkovacích stání plus jedno pro hendikepované. I toto parkoviště bude oplocené (bude v areálu školy).

Stavbu provádí firma Herkul, a. s. První část stavby, tedy parkoviště u bývalé 17. základní školy, vyjde městskou pokladnu zhruba na 14,5 milionů Kč bez DPH a druhá část stavby na cca 3,7 milionu Kč bez DPH. První část stavby bude dokončena do konce roku 2022, druhá pak v jarních měsících roku 2023. I v dnešní době, kdy se neustále zvyšují ceny, se na této veřejné zakázce podařilo oproti předpokladům uspořit 50 % nákladů, uvádí město Most v Mosteckých listech.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru