Řidič se v Mostě jen těžko držel na silnici, když ho chtěli zastavit, tak nereagoval
Foto: MP Most
Most

Most - Strážníci mostecké městské policie přijali na tísňové lince 156 oznámení od řidiče, který uvedl, že vozidlo jedoucí před ním pravděpodobně řídí řidič pod vlivem alkoholu, protože vozidlo tzv. kličkuje. Oznamovatel zároveň předal strážníkům popis vozidla a místa události.

Operační pracovník k události vyslal nejbližší motohlídku a operátoři kamerového systému ihned zahájili sledování pohybu popsaného černého vozidla a předávali motohlídce informace o jeho pohybu. Strážníci pak podezřelé vozidlo uviděli v ulici J. Palacha. Řidič vozidlo nedokázal udržet v jízdním pruhu, projížděl prostředkem komunikace, místy vjel do protisměru, a zcela zjevně ohrožoval svoji jízdou ostatní účastníky silničního provozu. Strážníci se pokusili za pomoci výstražných světel a rozsvícením nápisu STOP řidiče zastavit. Řidič vozidla na pokyn k zastavení nereagoval, a pokračoval v jízdě dál směrem do ulice Višňová. Strážníci vozidlo předjeli a podařilo jim ho zastavit.

Strážníci vyzvali řidiče k předložení dokladů ke zjištění totožnosti, řidičského průkazu a osvědčení o registraci vozidla. Řidič předložil občanský průkaz a sdělil, že řidičský průkaz má na magistrátu a musí jen dodat psychologický posudek a následně mu bude vydán.

"Při jednání se strážníky muž vykazoval známky požití alkoholu nebo jiné návykové látky. Strážníci se muže dotázali, zda požil před jízdou alkohol. Řidič sdělil, že požil jen dvě piva a guláš, a následně bezdůvodně odmítl provedení dechové zkoušky. Strážníkům se také nakonec na základě lustrace v příslušných databázích vozidel podařilo zjistit, že vozidlo nemá platnou technickou kontrolu," uvádí mluvčí strážníků Veronika Loucká.

Strážníci řidiče vyzvali, aby na místě setrval do příjezdu Policie ČR. Celou událost strážníci pro Policii ČR zadokumentovali a podezřelého řidiče se všemi poznatky a záznamem z městského kamerového systému i záznamem z minikamery z projednávání přestupku předali policistům.

Během zákroku nebyly použity žádné donucovací prostředky, nebyla způsobena škoda na majetku a nedošlo ke zranění žádné ze zúčastněných osob.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru