Co nás čeká: Ranní mlhy, studená fronta o ničem a sluníčko
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Ve čtvrtek (6. října) na pár místech v Česku naměřili přes 23 °C. A to konkrétně v Brně a Brodu nad Dyjí. Stanice v severozápadních Čechách naměřily nejčastěji 17 až 19 °C, za což můžeme poděkovat studené frontě, která v pozdních ranních hodinách dorazila z Německa. Podle očekávání se moc nepředvedla, no spíše vůbec. Proč? Protože český vzdušný prostor spravovala tlaková výše. Možná se této studené frontě chtělo tuto tlakovou výši anektovat. Velmi nemoudré až pošetilé. Další namachrovanou studenou frontu, která si to rozdá s tlakovou výší Ulrich, lze očekávat v sobotu. Co myslíte, jak to dopadne?

7. října: V průběhu noci a časného rána (bohužel) většinu oblohy obsadí nízká oblačnost (spolu s mlhami) a nikdo ani nic tomu nezabrání. Po obědě se sice rozpustí, ale nijak závratnou rychlostí, takže pro mnohé bude pátek ryze podzimním dnem. K večeru až večer se vyjasní, avšak jen přechodně. Srážky žádné a nejvyšší odpolední teploty okolo 13 až 17 °C.

8. října: V hlavní roli studená fronta. Právě kvůli ní noc na sobotu nebude posetá hvězdami a planetami (ať žije Jupiter). Někdy mezi 16:00 až 19:00 se vyčasí na polojasno až jasno, i tentokrát však pouze dočasně. Pak oblačnosti přibude, nicméně rovněž na krátkou chvíli. Od cca 23:00 bude převážně jasno, snad jen s výjimkou Krušných hor, nad kterými se budou honit (jako mraky). Srážkové úhrny budou srovnatelné se čtvrtečními, tedy nespadne nic či jen aby se neřeklo. Nejvyšší odpolední teploty okolo 14 až 18 °C, nejnižší ranní teploty kolem 11 až 7 °C.

9. října: Ať žije Ulrich! Poslední den týdne nabídne maximální možný přísun 100% „Déčka“. Jedinou výjimkou by mohla být oblast mezi Ústím nad Labem a Šluknovským výběžkem, kde to vypadá na polojasno, nikoli jasno. Ale tak třeba se počítače pletou... Každopádně pršet nebude. Nejvyšší odpolední teploty okolo 11 až 15 °C, nejnižší ranní teploty kolem 6 až 2 °C.

10. října: Včera neděle byla, za týden bude zas... A takhle pořád dokola... Pondělí zdá se přinese jasnou až skoro jasnou oblohu, zatáhnout by se totiž mělo až po západu slunce. Déšť navzdory tomu nehrozí. Tož tak. K tomu nejvyšší odpolední teploty okolo 14 až 18 °C a nejnižší ranní teploty kolem 7 až 3 °C.

Výhled nejvyšších denních teplot na vzdálenější přítomnost:

  • 11. října: 14 až 18 °C
  • 12. října: 14 až 18 °C
  • 13. října: 15 až 19 °C
  • 14. října: 14 až 18 °C
  • 15. října: 17 až 21 °C
  • 16. října: 7 až 11 °C (Karlovarský kraj), 12 až 16 °C (Ústecký kraj)
  • 17. října: 8 až 12 °C (tam i tam)

Rada na závěr: Slunce v duši si, prosím, anektujte!

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru