Velká hlučná párty v bytě vadila sousedům. Muselo ji ukončit několik hlídek strážníků a policistů
Foto: MP Most
Most

Most - Pět minut po 22. hodině na linku 156 oznámil oznamovatel, že dochází v bytovém domě k rušení nočního klidu více osobami. Na místě strážníci zjistili hlasitou reprodukovanou hudbu a hluk, ze kterého bylo patrné, že se v bytě nachází početná skupina osob.

Strážníci kontaktovali majitele bytu a informovali ho o rušení nočního klidu a stížnostech sousedů. Muž se strážníkům omluvil a oslavu ukončil. Z bytu následně začalo postupně vycházet velké množství lidí - účastníků oslavy, z nichž někteří chápali situaci, a chovali se slušně, někteří však chtěli v oslavách pokračovat, a intervenci strážníků vnímali jako potlačování svých práv.

"Podnapilí účastníci oslavy se hlasitě loučili a při odchodu začali na chodbě domu slovně napadat strážníky a urážet obyvatele bytového domu. Následně se hádaly i mezi sebou dvě skupiny účastníků oslavy. A to lidé, kteří chtěli uposlechnout strážníky a odejít poklidně domů, s lidmi, kteří strážníky vulgárně uráželi. Na místo postupně dorazily další hlídky strážníků a policistů," přibližuje situaci mluvčí městské policie Veronika Loucká.

Následně účastníci oslavy pokračovali v porušování nočního klidu před domem. Strážníci je vyzvali, aby opustili prostor před domem a přestali porušovat noční klid. Na to zareagovala žena, která byla zjevně pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky, a to opětovným hlasitým a vulgárním napadáním strážníků a domáháním se svého práva „křičet kde chce“.

"Strážníci ženu opakovaně vyzvali, aby zanechala protiprávního jednání a prokázala svoji totožnost. Zákonnou výzvu žena neuposlechla, a proto proti ní byly použity donucovací prostředky. V tu chvíli se žena začala omlouvat a chtěla vše vzít zpět. Po tomto zákroku se skupina osob rozešla do svých domovů. Žena, která byla značně pod vlivem alkoholu, byla po vyšetření u lékaře po použití donucovacích prostředků převezena za asistence strážníků do protialkoholní záchytné stanice v Teplicích," dodává mluvčí městské policie.

Zároveň byla ženě uložena pokuta za neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci ve výši 2000 Kč.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru