V mrazivém ránu senior upadl na balkoně. Volal si pomoc boucháním holí do zábradlí
Foto: MP Most
Most

Most - Na linku 156 mostecké městské policie oznámila po osmé hodině ranní žena, že slyší v okolí obchodního centra u Kauflandu volání o pomoc. Na místo byla vyslána motohlídka strážníků, kteří se spojili s oznamovatelkou. Ta uvedla, že slyšela volání o pomoc, které pravděpodobně vychází z areálu domova pro seniory Astra.

Strážníci v tu chvíli také zaslechli volání o pomoc, informovali operační středisko, a vydali se k domu pro seniory. Před domem se jim podařilo voláním kontaktovat a zjistit muže, který upadl na balkoně v 11. patře, a volal o pomoc. To potvrdil také operátor kamerového systému, který zaznamenal muže ležícího na balkoně, který se pokouší přivolat pomoc boucháním hole do zábradlí.

"Strážníci se ihned spojili s pracovnicí domova pro seniory a sdělili, v jakých místech se nachází zraněný senior. Pracovnice je pak zavedla do jedenáctého patra a nasměrovala k bytům, kde by se mohl senior v nesnázích nacházet. Strážníci vstoupili do jednoho z pokojů a uviděli, že muž leží na vedlejším balkoně. Konečně tak devětasedmdesátiletého muže našli, spolu s pracovnicí domova muže zvedli, a odnesli do pokoje," uvedla mluvčí strážníků Veronika Loucká.

Senior si stěžoval na bolest v bedrech a zimu, protože byl nalehko oblečený, a venku bylo pod nulou. Na pomoc mu hned přispěchal zdravotnický personál domova pro seniory. Muž, který byl na balkoně přibližně hodinu a podle vlastních slov myslel, že to je jeho „poslední hodinka“, strážníkům opakovaně poděkoval za záchranu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru