Muže pokousalo u lesa zvíře, údajně to byl vlk. Odborníci jsou spíše zdrženliví
VLK VYFOCENÝ V LESE U PŘÍSEČNICE. FOTO: E-DENIKY.CZ
Most

Chomutovsko – Do chomutovské nemocnice o víkendu s drobnými poraněními dorazil muž s tím, že ho pokousal pes. Následně se v pondělí dostavil do nemocnice v Ústí nad Labem, kde již tvrdil, že šlo o jednoho vlka ze smečky. Pro jistotu dostal očkování proti vzteklině.

Muž je lesní dělník zaměstnaný u Lesů ČR v Litvínově. V lese vysazuje stromky. O víkendu mimo pracovní dobu v Krušných horách nad Chomutovem těžil dřevo. Jeho psa údajně napadla smečka vlků. Když se ho snažil bránit, jeden z nich jej měl napadnout. Tento konkrétní incident odmítají Lesy ČR komentovat, protože jde pouze shodou okolností o jejich zaměstnance. Výskyt vlků v lesích ale potvrdila mluvčí Lesů ČR Eva Jouklová: „Současným problémem je neregulované zvyšování počtu vlků, kteří ztrácí plachost a napadají i hospodářská zvířata. Nemají přirozeného predátora a vlčí populaci nemůže ovlivnit ani žádný lesní hospodář či myslivec. O regulaci počtu rozhoduje pouze orgán ochrany přírody, tedy Ministerstvo životního prostředí, krajské úřady, správy CHKO či národních parků."

Oslovení odborníci z řad lesníků však mírní vášně. Není totiž jisté, zda šlo skutečně o vlka, nebo o zdivočelou smečku psů. Vlci jsou všeobecně velmi plachá zvířata. To, že se skutečně jednalo o vlka, by mohly potvrdit laboratorní testy DNA z oblečení pokousaného muže.

Mluvčí Ministerstva životního prostředí ČR Lucie Ješátková slíbila e-deníkům.cz dodat během zítřejšího dne vyjádření, zda po tomto údajném napadení přijme ministerstvo určitá opatření.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru