Bilance dvoudenní akce je alarmující. Dvě třetiny řidičů neprošly kontrolou
ILUSTRAČNÍ FOTO. FOTO: E-DENÍKY.CZ
Most

Ústecký kraj – V pondělí a úterý provedla Policie ČR celorepublikovou dopravní akci, do které se na území Ústeckého kraje zapojilo 56 policistů.


Ti zastavili a zkontrolovali přes tři stovky vozidel a spáchání dopravního přestupku řešili u 221 řidičů a spolupasažérů. Překročení nejvyšší povolené rychlosti bylo naměřeno ve 197 případech. „Mezi dalšími častými prohřešky byla jízda s vozidlem, které vzhledem k technickému stavu nemělo na silnicích co dělat, dále pak jízda bez použití bezpečnostního pásu nebo držení telefonu za jízdy,“ doplnila policejní mluvčí Pavla Mašínová.


Na místě bylo blokovou pokutou vyřešeno 197 přestupků a zbývajících 24 přestupků bylo oznámeno na příslušný správní úřad k dalšímu projednání. Na blokových pokutách vybrali policisté přes 135 000 korun.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru