Policisté dopadli dealery z okolí tř. Budovatelů. Prodávali pervitin i marihuanu
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Most

Most – Mostečtí kriminalisté si došlápli na prodejce pervitinu a marihuany. Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání tří osob z Mostu. Jednoho z nich obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu a dva z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Všichni měli prodávat drogy zejména ve starší městské zástavbě v okolí Třídy Budovatelů a zpravidla uživatelé návykových látek docházeli k dealerům domů. „Nelegální obchod provozovali stíhaní nezávisle na sobě během loňského roku až do letošního února," podotkl policejní mluvčí Václav Krieger.

Dva muži, oba ve věku 39 let distribuovali pervitin. Podle policistů si jeden z nich obstaral metanfetamin, který nejméně ve 140 případech následně přeprodal koncovým uživatelům. Obviněný poskytoval dávky zakázané látky v různém množství a inkasoval za ně částky od 200 do 2 400 korun. Policisté u něj provedli domovní prohlídku na základě příkazu a našli několik sáčků s krystalickou látkou, kterou zajistili. Recidivista byl v roce 2021 za stejné jednání Okresním soudem v Mostě potrestán, proto mu v případě dalšího odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. V současné době se dívá na svět přes mříže vazební věznice, kam ho poslal soud na základě podnětu policistů.

Druhého muže ve stejném věku viní policisté z prodeje návykové látky nejméně ve 21 případech. Ten přijímal stokoruny za jednotlivé poskytnutí pervitinu.

Vyšetřovatel trestně stíhá také 32letého Mostečana, který bez příslušného oprávnění k nakládání s omamnými a psychotropními látkami obchodoval s marihuanou. Z výsledku prověřování došli kriminalisté k závěru, že si stíhaný obstaral rostlinnou sušinu, kterou následně poskytl nejméně ve 169 případech. Zadarmo to také nedělal. „Omamnou látku nabízel za částky v rozmezí od 50 do 200 korun za jednotlivý prodej," dodal mluvčí Krieger.

Těmto dvěma mužům hrozí v případě uznání viny až pětileté tresty ve vězení.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru