Lesk diváckého rekordu sobotního zápasu Baníku proti Viktorii pošpinil incident s ukradenou vlajkou
ZATÍMCO NA HŘIŠTI SE PŘIPRAVOVALI HRÁČI, HLEDIŠTĚM SE ŠÍŘIL DÝM ZE SPÁLENÉ VLAJKY. FOTO: JAKUB ZÁPOTOCKÝ
Most

Most – Sobotní šlágr fotbalové třetiligové skupiny B mezi Baníkem Souš a Viktorií Žižkov má nesportovní dohru. Zatímco většina účastníků zápasu si užívala atmosféru, kdy svůj tým hnalo vpřed téměř 14 stovek fanoušků, někteří z nich opět projevili svou nesportovní stránku. Před utkáním byla ukradena a zničena příznivcům Žižkova vlajka.

 

„Mohu potvrdit, že před začátkem zápasu došlo k protiprávnímu jednání. Dosud neznámý pachatel odcizil fanouškům soupeře vlajku a zničil ji. Dopustil se tak přestupku proti majetku, za což mu lze v tomto případě udělit pokutu až do výše 50 tisíc korun,“ uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

Na incident reagoval také klub na svém webu: „Klub FK Baník Most–Souš kritizuje jedince z řad svých fans, kteří opakovaně provokují fanoušky soupeře a kradou jejich vlajky.“ Klub si dle svého vyjádření zakládá na otevřeném a přátelském postoji k vlastním fanouškům a vyjádření respektu k soupeři i jeho fanouškům. Odvolává se na svou více než stoletou tradici.

Incident nejen ze sobotního zápasu tak vedení klubu ostře odsoudilo: „Poslední události dokumentující kradení vlajky soupeře z rukou dětí, dívek nebo v přestrojení bez viditelných znaků našeho klubu je skoro až znevážení tradice našeho klubu. Žádáme fanoušky i všechny individuální příznivce o důstojnější formy projevů fanouškovství a propagování spíše hrdé tradice klubu.“

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru