12 TIPŮ NA VÍKEND: Dostihy, sport, koncerty i exkurze. Kam se můžete jít o víkendu pobavit?
VÍTĚZEM MEMORIÁLU R. DEYLA SE STAL LONI ŽOKEJ PETR FORET NA QUEEN OF BEAUFAU. FOTO: MĚSTO MOST
Most

Ústecký a Karlovarský kraj - Je tu víkend a s ním i náš pravidelný přehled tipů na zábavu. Dnes si můžete vybrat z 12 námětů. Nechybí sportovní utkání, Mezinárodní den památek, exkurze nebo zahájení motorkářské sezóny. Chcete také zařadit akci do našeho příštího výběru? Napište nám na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

MOSTECKO


Po dostihové dráze se proženou i poníci

15. 4. 2023, 13:30, Most

  • V Mostě-Velebudicích se dnes otevírá nová dostihová sezóna. První mítink v tomto roce se poběží na Hipodromu Most v sobotu ve 13:30 hodin. Na návštěvníky čeká celkem sedm kvalitně obsazených dostihů a také dostihy poníků.
    Vrcholem mítinku bude již 49. ročník Memoriálu Rudolfa Deyla, rovinový dostih první kategorie na 1400 metrů s dotací 150 tisíc korun. Chybět nebude ani memoriál zakladatele závodiště Jaroslava Podolana. Divákům bude opět k dispozici tradiční kyvadlová doprava z centra města na Hipodrom zdarma.
  • Ceny vstupného: Základní – 130 Kč, studenti a senioři nad 60 let 100 Kč, děti do 140 cm a osoby ZTP zdarma

 

Staré pověsti české v podání loutek
15. 4. 2023, 17:00, Most

  • Sobotní odpoledne přinese jednu slavnostní akci. Divadlo rozmanitostí v premiéře představí Staré pověsti české v režii Jiřího Krause.
    Premiéra začíná v 17 hodin a diváci se při vtipných scénkách dozví kdo jako první dorazil na horu Říp, zatím co se Praotec Čech zaobíral mlékem a strdím? Padnou i otázky, zda kazí Teta Libuši, nebo Libuše Tetu? Nebude chybět ani odpověď na otázku, co je to za město, jehož sláva bude hvězd se dotýkat. Dozvíte se také, zda značí dlouhé vlasy krátký rozum.
  • Vstupné 140 korun

 

CHOMUTOVSKO


Mezinárodní den památek otevírá dveře
15. 4. 2023, 12:00, Chomutov a Jirkov

  • Milovníci památek nebudou v sobotu vědět, kam dřív skočit. I v Chomutově a v Jirkově se ctí Mezinárodní den památek. Nezapomeňte si jít prohlédnout i historické prostory, které nejsou veřejnosti tak často přístupné. Jde například o klenotnici nebo oratoř slečen v budově starobylé radnice na náměstí 1. máje. Zcela zdarma můžete během odpoledne navštívit např. kostel svaté Barbory v Lipské, po celý den pak výstavní prostory chomutovského muzea, milovníci piva nesmí vynechat návštěvu Prvního měšťanského pivovaru v Chomutově. Podívat se můžete na městskou i hvězdářskou věž. Nechte se pozvat také do chrámu svatého Ducha v Hálkově ulici či muzea československého opevnění. Na zámku Červený hrádek v Jirkově budou bezplatné prohlídky od 12 do 16 hodin
  • Vstupné zdarma

 

ÚSTECKO


Den otevřených dveří bunkru ve Velkém Březně
15. 4. 2023 13:00, Muzeum československého opevnění, Velké Březno

  • Vydejte se na prohlídku vybaveného opevnění s průvodcem v dobové uniformě. Muzeum Československého opevnění Velké Březno se nachází v těsné blízkosti cyklostezky podél Labe. Bunkr, tzv. "řopík" je z roku 1938 a během 2. světové války měl za úkol bránit Československo před nacistickými vojsky.
  • Vstupné neuvedeno

Den památek
15. 4. 2023 10:00 - 16:00, Státní zámek Velké Březno

  • Vydejte se na zámek ve Velkém Březně na den otevřených dveří. Uvidíte i místa, kam se běžně nedostanete. Státní zámek Velké Březno je relativně mladý. Budován byl totiž v letech 1842 až 1845. O jeho výstavbu se postaral Karel Chotek z Chotkova a Vojnína. Jeho první podoba se nesla v empírovém slohu. Konkrétně šlo o pozdně rakouský empírový styl. I díky datu svého vzniku jde ve své podstatě o jeden z nejmladších zámků na území České republiky.
  • Vstupné: 160,-/130,-/50,- Kč

 

TEPLICKO


FK Teplice - 1. FC Slovácko
15. 4. 2023 16:00, AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice

  • Na teplická Stínadla přijede v sobotu odpoledne ambiciózní celek 1. FC Slovácko, který i v této sezoně bojuje o evropské poháry. Teplice si v posledních dvou kolech polepšily v dolních patrech tabulky, zlepšenou formu chtějí předvést i před vlastními fanoušky. Výkop je v 16 hodin.
  • Vstupné dle aktuáního ceníku

 

DĚČÍNSKO


Cena města Chřibská v běhu do vrchu
15. 4. 2023 13:00, náměstí Chřibská

  • Závod už je skutečně tradicí. Lze zde poznat krásu a rozmanitost téměř netknutého lesa a okolní přírody, cílem trasy je rozhledna Studenec. Pokud mírně odbočíme od tématu závodu a kopce Studenec - Město Chřibská může mimo jiné nabídnout krásnou procházku k lesním vodopádům, turistický zážitek pro poznání malého letiště a také například kavárnu a muzeum Tadeáše Haenkeho. Trasa a zážitek ze závodu, co se týče přírodních vlivů, se nedá takřka ovlivnit. Avšak o to větší to možná je adrenalin a dobrodružství.
  • Startovné: 100 Kč

 

ŽATECKO A LOUNSKO


Zahájení motorkářské sezóny
15.4.2023, 10:00, Žatec

  • V sobotu zahájí motorkáři svou sezónu. Sraz účastníků je u Čajového klubu Budík, kde Otec Vilém požehná jezdcům a jejich strojům. Poté motorkáři odjedou na tradiční vyjížďku po Džbánsku.
  • Vstupné neuvedeno

 

Kurz olejomalby
15.-16.4.2023, 9:00, Žatec

  • O víkendu se v Mederově domě v Žatci pořádá Kurz olejomalby, jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé. Lektorem je Libor Jellúš.
  • Cena kurzu je 2500 korun.

 

Koncert hudby Karla Reinera
16.4.2023, 15:00, Křížova vila Žatec

  • V Křížově vile v Žatci se pořádá Koncert hudby Karla Reinera v podání Tria RTH ve složení: Anna Romanovská Fliegerová (housle), Petr Tichý (kontrabas), Michal Hrubý (klarinety a flétna).
  • Vstupné 250 korun

 

Exkurze v přírodovědci
16.4.2023, 9:00, Lenešice a Oblík

  • V neděli můžete vyrazit s přírodovědci na další zajímavou exkurzi, tentokrát po okolí Loun. Téma je Jarní tah ptáků na Lenešickém rybníce a Oblík plný hlaváčků.
    Sraz je v 9 hodin u barokního špýcharu v Lenešicích nedaleko hráze rybníka (50.3794N, 13.7597E). Předpokládaný konec kolem 14 hodiny. Nutné vlastní auto k přesunům. Akce se koná za jakéhokoliv počasí. S sebou dalekohled. Dotazy na telefonu 776 314 189.
  • Vstupné dobrovolné.

 

KARLOVARSKO


Folková dvorana Loket
15.4.2023, 18:00, KD Loket

  • Hromadný koncert proslulých i začínajících folkových kapel už tuto sobotu v Lokti. Vojta Kiďák Tomáško opět oslaví své narozeniny ve Dvoraně. Tentokrát si s ním zahrají NEZMAŘI, SLUNÍČKO a TY&MY. Navázají tak na pilotní akci, která proběhla ve Dvoraně v loňském roce.
  • Vstupné je 450 na místě, 395 v předprodeji

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru