PŘÍBĚH: Nemocného psího mini seniora vyhodili na ulici. V útulku čeká na novou rodinu
Foto: Útulek Jimlín
Most

Jimlín – Před několika týdny skončil v Útulku pro opuštěná zvířata v Jimlíně kříženec čivavy, kterého našli v Postoloprtech. Zřejmě ho někdo vyhodil na ulici. V útulku mu začali říkat Krteček.

„Nikdo se o něj do této doby nepřihlásil, takže byl určitě vyhozený. Myslíme si, že je po nějakém zemřelém příbuzném. Pozůstalí psa nechtěli, tak se ho zbavili. Stále jsme zveřejňovali jeho fotky a nikdo ho nehledal,“ řekl majitel útulku David Kubalík.

Sotva dva a půl kilogramový pejsek byl špinavý, měl dlouhé drápy, kalné oči s vředy a špatně slyšel. Největší problém byly jeho zuby, které byly uhnilé a v tlamě měl silný zánět. Trpěl i inkontinencí, kdy měl v moči dokonce krev.

„Nyní je úplně bez zubů, protože v tlamě měl všechno zanícené. Těžko se nám proto odhaduje věk, ten se určuje právě podle zubů. Myslíme si, že mu je okolo 15 let, ale může být i mladší, je totiž velmi aktivní,“ vysvětlil Kubalík.

Krteček je po kastraci a odstranění kýly. Je to velmi přátelský a veselý pes. V útulku teď čeká na novou rodinu. „Je rád za jakoukoliv společnost,“ dodal majitel útulku.

FOTO

1504krtecek1

1504krtecek2

1504krtecek3

1504krtecek4

1504krtecek5

Foto: Jitka Fárová

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru