VIDEO: Největší mostecký hotel funguje už 40 let. Jeho stavba přišla na 110 milionů Kčs
Stavba hotelu Murom. Zdroj: Státní okresní archiv v Mostě, foto: B. Hlaváček, kolorizace: e-mostecko.cz
Most

Most - Hotel Cascade v Mostě oslavil na začátku dubna 40 let od svého otevření. Do provozu byl uveden 1. dubna 1983, tehdy jako hotel Murom.

Majitelem hotelu je město Most. "Jsem rád, že před třemi lety jsme hotel koupili a můžeme ho provozovat, protože stále má u nás ve městě své opodstatnění," uvedl primátor Mostu Marek Hrvol.

https://www.youtube.com/watch?v=mGLDh-6AXiE

Hotel vyrostl během pěti let. Dobové prameny uvádějí, že projektová dokumentace vznikala v Krajském projektovém ústavu Ústí nad Labem. Společně s výstavbou se jedná o roky 1978 až 1983. I na tehdejší poměry se jednalo o nákladný projekt. "Pro město Most to byla docela významná stavba. Stála tehdy asi 110 milionů Kčs. Byla součástí rozsáhlého centra, které se tehdy mohutně budovalo. Maximální kapacita byla stanovena na 486 osob," vzpomíná Martin Myšička, ředitel Státního okresního archivu v Mostě.

I přes rekonstrukce v pozdějších letech se nezměnila kaskádovitá podoba stavby, která se podílí na panoramatu města a hotelu dala i současný název. Nynější vlastník do ubytovacího a společenského zařízení dál investuje. "Hotel jsme chtěli modernizovat, proto jsme zrekonstruovali i původní vinárnu. Jsem rád, že tam teď můžeme pořádat nové akce, jako jsou Saturday nights, které jsou vyprodané. A chystáme se na další rekonstrukce. Jako vlastník se o něj chceme rozhodně postarat," dodal Marek Hrvol. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru