Koncerty na Loučkách? Chodíme tam na ně už 20 let, a to si zaslouží oslavu
AREÁL NA LOUČKÁCH LÁKÁ I LETOS NA SKVĚLÉ KAPELY. FOTO: ATTIC LITVÍNOV
Most

Litvínov – Uteklo to rychle. Před 20 lety si Litvínované mohli v areálu na Loučkách užít první koncerty po obnovení areálu díky občanskému sdružení Loučky, dnes je hlavním pořadatelem hudební klub Attic.

„Před deseti lety jsem začal dělat koncerty v Atticu. Díky tomu se znám s řadou manažerů, kteří zastupují nejznámější české kapely. Třeba Honza Lippert má pod sebou kapely Kryštof či Dymytry. A právě jemu se moc areál na Loučkách líbí, proto jsme se před pěti lety shodli, že tam uděláme Rockfest,“ vzpomíná na začátky festivalů na Loučkách Zdeněk Staněk, který do Litvínova přivedl například Marka Ztraceného.

Teď připravuje koncert ke dvacátému výročí. Těšit se na něj můžete už za měsíc. Koná se v pátek 19. května. „Jubileum s námi oslaví Čechomor, Blue Cimbal s Bárou Basikovou a Libor Pavlata & Band,“ zve už nyní Staněk na české hudební legendy.

Nevšední akce čeká návštěvníky Louček hned o týden později, i když nepůjde o hudební zážitek. Podívaná to bude ale hodně zajímavá. Areál Loučky byl zařazen do Timbersports Czech Series. Jde o dřevorubeckou soutěž. Po celém světě se jí účastní siláci od roku 1985, v Česku šikovnost a sílu poměřují od roku 2004. Na Loučkách se 16 vybraných borců popere o body do nominace na mistrovství ČR. Vstupné je zdarma.

kalina trophy

Aktuální mistr ČR Martin Kalina. Fotoarchiv Stihl


A na co dalšího se můžou letos milovníci koncertů pod širým nebem těšit? Na Loučky se po dvou letech vrací Divokej Bill, který Litvínov zařadil na seznam míst, kde oslaví 25 let na scéně. Nebudou chybět festivaly, a to ROCK in Litvínov, NAPLNO FEST či FOLKFEST a na závěr sezóny MYSTERY LOUČKY. Poslední červnový večer to na Loučkách rozjede Michal David & Kvatro a kapela Damichi.

Areál je ale skvělý i pro pořádání dalších akcí, nejen koncertů. Sraz historických vozidel láká do Litvínova čím dál více milovníků vůně benzinu. Pro děti je připraven dětský den. 

„Attic získal areál Loučky na deset let do pronájmu, máme s ním smělé plány, které postupně představíme. Věřím, že ve spolupráci s partnery tyto plány postupně naplníme a vznikne zde krásný areál pro pořádání kulturně-společenských akcí pro širokou veřejnost tak, jako tomu bývalo v minulosti,“ uzavírá jednatel Zdeněk Staněk.

Partnery Léta na Loučkách jsou:
Gen. partner skupina SEV.EN
hl. partneři: Mostecká Montážní a.s., Rekrea Jesenice s.r.o., OKS Montáže s.r.o. Teplice, Greiner packaging, IPSUM trade.

sponzori

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru