Otevření úseku D7 u Loun se před prázdninami nestihne. Stavba má špatné podloží
FOTO: ŘSD ČR
Most

Louny – Úsek silnice I/7, který se nyní přestavuje na pravý jízdní pás dálnice D7, měl být hotový k 30. červnu. Nestane se tak a řidiči si na zkapacitnění dalšího úseku této dálnice budou muset počkat. Zatím se neví, jak dlouho.

Dnes na stavbě probíhal kontrolní den, který odhalil nedostatečnost únosnosti podloží. „Reagujeme na stav části podloží původní stavby. Bohužel část nemá dostatečnou nosnost, byť jen o kousek. Musíme tak zesílit podloží více, než počítal projekt. Takováto odhalení při stavbách nelze stoprocentně předvídat, i když se provádí mnoho zkušebních vrtů," vysvětlil tiskový mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Momentálně řeší společnost aktualizaci harmonogramu stavby, není tedy jasné, o kolik se termín dokončení stavby posune. „Očekávám samozřejmě navýšení rozpočtu stavby, ale momentálně nejsme schopni říct, o kolik to bude. Je potřeba dořešit postupy, jak technologicky vyřešit zpevnění podloží a od toho se bude vše odvíjet. Tyto informace zveřejníme během několika týdnů," doplnil Jan Rýdl. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru