Studenti si novou učebnu pro obor elektrotechnika staví svépomocí
STUDENTI PŘIPRAVUJÍ NOVOU LABORATOŘ VLASTNÍMI SILAMI. FOTO: UNITED ENERGY
Most

Most – Komořanská teplárna poskytla Střední škole technické ve Velebudicích dar ve výši téměř 340 tisíc korun na vybudování nové moderní učebny. Žáci si ji staví svépomocí.

„Tato učebna bude sloužit pro studijní obor elektrotechnika a bude to elektrotechnická laboratoř. Žáci se dostávají po maturitě do různých firem, které pracují s moderní technikou, a je důležité, aby dnešní mládež na techniku, která je již běžně k dispozici v praxi, byla připravena,“ říká Jiří Vavřík, zástupce ředitele pro odborný výcvik.

Elektro laboratoř teprve vzniká, pro výuku však učebna slouží již nyní, kdy se teprve připravuje. Všechny zednické, instalatérské, sádrokartonářské a truhlářské práce totiž provádí přímo zdejší žáci, jako součást své praktické výuky. „Pro žáky je nejlepší, když udělají práci, která v reálu zůstane. U toho se hodně naučí a zároveň vznikne práce, která má už nějakou hodnotu,“ hodnotí Jan Vrátil, učitel zednického oboru.

Podpora kvalitního školství je už dlouhodobě v centru zájmu teplárenských společností. Jen v loňském roce společnosti United Energy a Severočeská teplárenská podpořily oblast vzdělávání dary přesahujícími 1,3 milionu korun.

elektrolaboratoř stavba

elektrolaboratoř světla

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru