Sigrun zredukuje množství oblačnosti na našem nebi, s teplotami nehne
Jezero Most. Ilustrační foto
Most

Mostecko - Jaký máte názor na Děčín? A na Doksany? A na Litvínov? Na tom vlastně ani trochu nesejde (navíc to asi nikoho nezajímá). V Děčíně, v Doksanech a v Litvínově měli v úterý šest hodin před půlnocí nejtepleji z celého kraje i ze všech ostatních krajů. O to tady jde.

Určitě prahnete po přesných teplotách, takže: „Bronzovou“ naměřila litvínovská stanice, a sice 16,9 °C, „stříbrnou“ naměřila děčínská stanice, a sice 17,1 °C, a „zlatou“ naměřila doksanská stanice, a sice 18,2 °C. Ještě dvě poznámky: Litvínovskou stanicí je myšlena ta v Kopistech. Skoro celé Kopisty leží na území města Mostu, avšak zrovna meteorologická observatoř už leží na území města Litvínova, konkrétně plus minus pětasedmdesát metrů od litvínovsko-mostecké hranice. A hned jste o něco chytřejší, co? Druhou poznámkou je to, že 16,9 °C bylo i v České Lípě v sousedním Libereckém kraji.

Jméno v titulku neodkazuje na valkýru v severské mytologii, ani na jiné podobné blbosti (nic proti valkýrám, mír a lásku i jim). Takhle Němci, ti, co honí mráčky a pravidelně za to dostávají pytlík plný éček, se kterým u nás dokážou divy, pojmenovali tlakovou výši, která sehraje hlavní roli před druhým prodlouženým víkendem:

3. května: Mezi půlnocí a cca osmnáctou hodinou většinou skoro jasno až polojasno, potom pouze a jen jasno. Nejnižší ranní teploty kolem 7 až 3 °C, nejvyšší odpolední teploty okolo 13 až 17 °C.

4. května: Mezi půlnocí a cca osmou hodinou vymetená obloha, pak to vypadá na vysokou oblačnost. Jinými slovy opět žádný déšť. Nejnižší ranní teploty kolem 5 až 1 °C, nejvyšší odpolední teploty okolo 15 až 19 °C.

Výhled na prodloužený víkend číslo dva:

5. května: 17 až 21 °C a dost mraků, ale bez dešťových kapek

6. května: 11 až 15 °C a dost mraků, ale bez dešťových kapek

7. května: 13 až 17 °C a celkem slunečno

8. května: 12 až 16 °C a pravděpodobně sprchne

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru