Psi si sami otevřeli dveře od bytu a pobíhali po chodbě. Nechtěně upozornili na přestupky jejich páníčka
Ilustrační foto
Most

Most - Na linku 156 oznámil muž, že na chodbě bytového domu odchytil psa, vlčáka bez obojku a evidenční známky, a v okolí není žádný člověk, který by mohl být jeho majitelem. Po příjezdu na místo strážníci na chodbě domu našli druhého psa. S oběma psy pak pátrali v domě, komu by mohli patřit, a během šetření našli pootevřený byt.

Následně se jim podařilo zjistit kontakt na majitele psů, který poslal odpovědnou osobu, aby psy převzala. Poté se hlídka strážníků spojila s majitelem psů a zjišťovali, jak je možné, že se psi pohybovali na chodbě domu bez dozoru. K tomu majitel uvedl, že si asi sami otevřeli, protože dveře nebyly zamčené.

Dále strážníci majiteli psů sdělili, že ani jeden z nich není přihlášen k místnímu poplatku ze psů, čímž se majitel stal podezřelým z přestupkového jednání, protože nesplnil ohlašovací povinnost dle obecně závazné vyhlášky. Dále bylo zjištěno, že pouze jeden pes je řádně čipován, a majitel je tedy podezřelý z dalšího přestupku z důvodu nesplnění povinnosti označit psa mikročipem. Strážníci o podezření z obou přestupků sepsali úřední záznam a celou událost s fotodokumentací psů předali správnímu orgánu k dalšímu šetření.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru