K propadu silnice došlo při stavebních pracích. Víme, kdy se silnice u bývalého dolu Centrum otevře
Úsek uzavřené silnice III/0272 u odbočky k dolu Centrum. Foto: Jakub Zápotocký
Most

Litvínov-Záluží – Před týdnem, v úterý 11. července, došlo k propadu vozovky III/0272 mezi chemickým areálem a Dolním Jiřetínem. Přesně za týden, tedy v úterý 25. července, má být provoz opět obnoven.

Co vedlo k propadu komunikace vysvětlila vedoucí technicko-správního úseku Správy a údržby silnic provozu Chomutov Lenka Tačnerová: „V rámci povolené stavby REKO VTL DN 500 Bylany – Záluží III. etapa došlo při provádění protlaku pod krajskou komunikací III/0272 k havárii, tedy konkrétně k propadu vozovky." Silnice byla okamžitě uzavřena, postupně bylo dodáno přechodné dopravní značení pro řidiče.

Uzavření komunikace zkomplikovalo také hromadnou městskou dopravu. Cestující některých linek musí v daném úseku vystoupit, popojít pár set metrů pěšky a pokračovat v jízdě jiným vozem. „Spoje jedoucí z Litvínova do Komořan a opačně přes Záluží pojednou po objízdné trase přes Janov a Horní Jiřetín. Spoje linky č. 12 a č. 28 jedou v časech a v trase dle jízdního řádu. Cestující si před uzavírkou komunikace z autobusu vystoupí, přejdou uzavřené místo komunikace (cca 150 metrů) a na druhé straně uzavírky komunikace nastoupí do dalšího autobusu, který dále pokračuje v trase linky dle jízdního řádu. Cestujícím děkujeme za pochopení," informuje cestující Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova, a. s., s vysvětlením, že pokud by podnik přistoupil k objízdným trasám, které by pro linky č. 12 a 28 byly přes Most a Litvínov, jízdní řád a trasy dotčených linek by nebylo možné dodržet.

Opatření pro cestující hromadnou dopravou i řidiče nejen osobní přepravy budou platit jen do 24. července, kdy by mělo dojít k nápravě. Dle dohodnutých termínu s investorem a zhotovitelem stavby bude provoz na pozemní komunikaci III/0272 plně obnoven 25. července," dodala Lenka Tačnerová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru