Další masivní úhyn ryb. Na Havraňském rybníku byl s okamžitou platností vyhlášen zákaz rybolovu
Foto: Český rybářský svaz
Most

Havraň - Český rybářský svaz s okamžitou platností oznamuje dočasný zákaz rybolovu na nádrži Havraňský rybník I (nádrž u silnice), který je součástí mimopstruhového rybářského revíru Bílina 6 (441005), podrevír č. 11.

Vlivem prudkých změn klimatických podmínek došlo k výraznému kyslíkovému deficitu, který způsobil úhyn části obsádky ryb, MO Most pracuje na sanaci, odloveno bylo cca 1000 kg padlých ryb.

Problémy jsou hlášeny z více míst ČR, a to vzhledem k prudké změně počasí, která s několika dalšími faktory může vést k velice rychlému úbytku kyslíku, který se projeví nejvíce v nočních hodinách (před svítáním) a následnému úhynu.

K masivnímu úhynu ryb došlo v posledních dnech také na Havraním ostrově u Lovosic (psali jsme ZDE).

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru